Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Acțiune de ecologizare în Cisnădioara inițiată de un consiler local

Acțiune de ecologizare în Cisnădioara inițiată de un consiler local

Sâmbătă, 5 iunie, peste 50 de voluntari au luat parte la o acțiune de ecologizare a unei zone din Cisnădioara. Acțiunea a avut loc la inițiativa consilierului local Robert Krafft, potrivit informațiilor publicate pe pagina de socializare a autorităților din Cisnădie.

Sâmbăță, 5 iunie, atunci când este sărbătorită și Ziua Mondială a Mediului, aproximativ 50 de persoane au luat parte voluntar, la o acțiune de ecologizare a unei zone din Cisnădioara. Este vorba despre străzile Mărului, Vișinilor, Pădurii, Arinilor, Dealului și pe Dealul Cucului. Potrivit informațiilor publicate pe pagina de facebook a Primăriei Cisnădie, acțiunea a avut loc la inițiativa lui Robert Krafft, consilier local al orașului.

„Ne-am bucurat să vedem o comunitate unită astfel că am acordat tot sprijinul acțiunii. Încurajăm astfel de activități menite să crească atât responsabilitatea locuitorilor cât și a celor care vizitează sau tranzitează Cisnădia. Astăzi Cisnădioara a dat un exemplu de bune practici, un exemplu la care cât mai mulți cetățeni ai Cisnădie trebuie să adere. Este o datorie pe care o avem pentru mediul înconjurător și pentru localitatea în care trăim”, a spus Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Robert Krafft spune că această acțiune a fost de mult planificată doar că a fost amânată din cauza vremii nefavorabile. 

„Acțiunea s-a desfășurat sâmbătă, 5 iunie coincidența a facut să fie chiar de Ziua Internațională a Mediului fapt ce ne-a bucurat enorm. Sufletul actiunii au fost copiii care au venit în număr mare, ei reprezintă viitorul acestei comunități. În total am fost aproximativ 50 de locuitori dar și voluntari care am luat fiacare centimetru din zona Dealul Cucului cât și străzile adiacente. Ne-am bucurat de sprijinul Primăriei Cisnădie care ne-a pus la dispoziție saci și mănuși iar la final firma Soma a organizar ridicarea sacilor cu deșeuri din punctele stabilite. S-au adunat deșeuri de toate categoriile (plastic, sticlă, fier, materiale de construcții), iar în urma acestei acțiuni facem apel către locuitorii și turiștii care sunt bineveniți în localitatea noastră, să arunce gunoiul în locurile special amenajate. Vor mai urma și alte acțiuni asemănătoare în Cisnădioara și Cisnădie, iar cei care iubesc aceste zone sunt așteptați să ni se alăture”, a spus Robert Krafft.

 

Sursa foto: Pagina de facebook a Primăriei Cisnadie

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus