Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Împreună pentru un mediu mai curat. ADI ECO Sibiu: Acțiuni de ecologizare și informare la Ocna Sibiului, Cisnădie și Rășinari

Împreună pentru un mediu mai curat. ADI ECO Sibiu: Acțiuni de ecologizare și informare la Ocna Sibiului, Cisnădie și Rășinari

Pentru a marca ziua Mondială a Mediului, sub sloganul „Împreună pentru un mediu mai curat”, echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a organizat la sfârșitul acestei săptămâni trei acțiuni de informare și ecologizare în Ocna Sibiului, Cisnădie și Rășinari. Astfel, reprezentanții ADI ECO Sibiu au discutat în aceste două zile despre protejarea mediului înconjurător, despre exemple de urmat, soluții, recomandări și planuri pe termen lung.

Prima acțiune a avut loc vineri, 4 iunie, la Ocna Sibiului. 30 de voluntari ai primăriei, 11 voluntari ADI ECO și 60 de copii de la Școala generală Ocna Sibiului s-au mobilizat, s-au împărțit în patru grupe și au reușit să curețe mai multe zone, rezultatul final fiind colectarea a aproximativ 500 de kg de deșeuri, care au fost preluate în cursul zilei de ieri de Soma. La această acțiune au participat, de asemenea, primarul Claudiu Predescu și viceprimarul Camelia Carabulea. Pe lângă colectarea deșeurilor, echipele au împărțit pliante de informare despre importanța protejării mediului înconjurător și despre colectarea selectivă.

A doua activitate organizată de ADI ECO Sibiu a avut loc tot vineri, la Cisnădie. Echipa a discutat cu oamenii despre Ziua Mondială a Mediului și le-a oferit acestora pliante de informare cu detalii despre modul în care se face corect colectarea selectivă, dar și despre deșeurile reciclabile și cele nereciclabile.

Ultima acțiune a fost la Rășinari, în cursul zilei de ieri. Reprezentanții ADI ECO, însoțiți de primarul Bucur Bogdan și  viceprimarul Iliuț Adrian Mihail, au mers în târgul de vechituri și în piața de legume unde au discutat cu cetățenii din Rășinari despre colectarea selectivă și despre modul în care oamenii pot să contribuie la un mediul înconjurător mai curat. Totodată, aceștia au mers de-a lungul Văii Curmăturii, unde au împărțit oamenilor care ieșiseră la grătar pliante și saci de gunoi pentru a nu lăsa gunoaiele în natură.

„Ziua Mondială a Mediului a reprezentant pentru noi un prilej de a informa locuitorii din Ocna Sibiului, Cisnădie și Rășinari despre importanța colectării selective și despre contribuția noastră la un mediu înconjurător mai curat. Am fost bucuroși să descoperim că oamenii sunt interesați de colectarea selectivă și de protejarea naturii. Au fost alături de noi primari, viceprimari, dar și voluntari dedicați luptei împotriva distrugerii mediului înconjurător. Informațiile dobândite  în aceste trei acțiuni suntem siguri că le vom putea folosi pentru a schimba lucrurile în bine, pas cu pas, astfel încât să facem ca Ziua Mediului să fie în fiecare zi”, transmit reprezentanții ADI ECO Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus