Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Noaptea muzeelor la Sibiu. Doar două muzee participă la ediția din acest an

Noaptea muzeelor la Sibiu. Doar două muzee participă la ediția din acest an

Două muzee din Sibiu se alătură în acest an  proiectului „Noaptea Muzeelor”. Este vorba despre Muzeul Civilizației Populare și Tradiționale Astra și despre Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România. Evenimentul are loc sâmbătă, 12 iunie, iar sibienii sunt așteptați să viziteze gratuit cele două instituții culturale. Dacă ediția de anul trecut a avut loc exclusiv online, în acest an muzeele propun din nou evenimente fizice.

La Muzeul Astra, intrarea este gratuită între orele 18 și 00:30, iar reprezentanții anunță un program variat. Printre principalele activități se numără: Caravana Noaptea Muzeelor (vizite ghidate la obiective turistice și culturale din județul Sibiu, precum Muzeul Țării Secașelor din Miercurea Sibiului și Centrul Cultural Memorial ”Dr. Gheorghe Telea-Bologa, din Noul Român), expoziții, spectacole de dans și muzică, anunță organizatorii.

Cu prilejul acestui eveniment și La Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România intrarea este gratuită. Sibienii pot vedea de la ora 20, cu ghidaj gratuit, expoziția permanentă ce prezintă istoria colonizării, construirea cetăţilor bisericeşti, viaţa cultică şi comunitară, învaţământul confesional, istorie modernă şi recentă – de la perioada habsburgică până la integrarea în Uniunea Europeană.

De asemenea, oamenii sunt așteptați și pentru expoziția temporară a sculptorului Peter Jacobi, artist care expune câteva dintre construcțiile și modelele sale 3D, precum și o serie de colaje.

Anul trecut, în contextul pandemiei de coronavirus, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție.

Mai multe detalii depre evenimentele de la Sibiu găsiți aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus