Spațiul comercial lăsat liber pe Bulevardul Nicolae Bălcescu de Zara va fi ocupat vara aceasta de Restaurant Fain, un proiect unic în zona Sibiului.
Noul restaurant se va întinde pe trei etaje, fiecare cu o abordare diferită, iar inaugurarea este programată în vara acestui an. Fain se adresează atât sibienilor cât și turiștilor care vizitează centrul istoric al orașului. Conceptul, designul, amenajarea și producția de mobilier poartă semnătura lui Mihai Popescu și a atelierului Twins Studio.
Meniul Fain este semnat de Chef Samuel Le Torriellec împreună cu Liviu Popescu, prin intermediul companiei de consultanță LP Hospitality Consulting, care va și gestiona deschiderea locației.
”Când am preluat acest proiect am făcut un studiu de piață pentru a descoperi specificul zonei și preferințele localnicilor. Una dintre concluzii a fost că ne dorim să acoperim o gamă largă de gusturi și arome culinare. Ne adresăm atât turiștilor, care ajung în centrul istoric, dar și sibienilor care văd această zonă ca pe una de promenadă”, a explicat pentru Turnu Sfatului Liviu Popescu.
Meniul Fain pune la dispoziția oaspeților săi o varietate de preparate cu o trecere prin mai multe culturi culinare: selecții din bucătăria romanească reprezentată de preparate specifice zonei și nu numai, dar și selectii din bucătăria internațională, un meniu ‘’fusion’’, “pizza station” ‘’fresh pasta bar’’și vitrine cu deserturi.
Parterul este un pub reinterpretat, românesc, autentic, cu două baruri: unul cu bere artizanală și unul cu o selecție de vinuri și băuturi.
Etajul întâi este un “food court” cu mai multe tipuri de bucătării, deschise, unde vor avea loc “show” uri culinare, mâncarea fiind pregătită chiar în fața oaspeților. Cuptorul de pizza la vedere, “robata grill” și vitrinele de carne maturată, sunt doar câteva din elemente.
Etajul doi este un spațiu multifuncțional, locul perfect pentru o seară de jazz, un eveniment privat sau pentru mese dedicate grupurilor de turiști.
Valoarea totală a investiției este de ordinul sutelor de mii de euro. De altfel, sibienii au putut vedea în urmă cu două săptămâni o macara mobilă de mari dimensiuni adusă special pentru a amplasa echipamentele de bucătărie de ultimă generație. Din cauza dimensiunilor și a greutății lor, acestea au fost introduse în locație prin acoperiș.
”Ne-am dorit foarte mult să ne implicăm în acest proiect și ne face o reala plăcere să fim aici. Sibiul îți dă senzația că te afli într un oraș european, are o atmosferă relaxată si oameni prietenosi”, concluzionează Liviu Popescu
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: fain , restaurant fain , Sibiu , restaurant
Vizualizari: 47363
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
MB
Acum 4 ore
Claudiu
Acum 4 ore
Liberal autentic
Acum 4 ore
Neli Oproiu
Acum 4 ore
Bobo