Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Restaurant Fain – un proiect unic în Sibiu ocupă spațiul lăsat liber pe Bălcescu de Zara

Restaurant Fain – un proiect unic în Sibiu ocupă spațiul lăsat liber pe Bălcescu de Zara

Spațiul comercial lăsat liber pe Bulevardul Nicolae Bălcescu de Zara va fi ocupat vara aceasta de Restaurant Fain, un proiect unic în zona Sibiului.

Noul restaurant se va întinde pe trei etaje, fiecare cu o abordare diferită, iar inaugurarea este programată în vara acestui an. Fain se adresează atât sibienilor cât și turiștilor care vizitează centrul istoric al orașului. Conceptul, designul, amenajarea și producția de mobilier poartă semnătura lui Mihai Popescu și a atelierului Twins Studio.

Meniul Fain este semnat de Chef Samuel Le Torriellec împreună cu Liviu Popescu, prin intermediul companiei de consultanță LP Hospitality Consulting, care va și gestiona deschiderea locației.

”Când am preluat acest proiect am făcut un studiu de piață pentru a descoperi specificul zonei și preferințele localnicilor. Una dintre concluzii a fost că ne dorim să acoperim o gamă largă de gusturi și arome culinare. Ne adresăm atât turiștilor, care ajung în centrul istoric, dar și sibienilor care văd această zonă ca pe una de promenadă”, a explicat pentru Turnu Sfatului Liviu Popescu.

Meniul Fain pune la dispoziția oaspeților săi o varietate de preparate cu o trecere prin mai multe culturi culinare: selecții din bucătăria romanească reprezentată de preparate specifice zonei și nu numai, dar și selectii din bucătăria internațională, un meniu ‘’fusion’’, “pizza station” ‘’fresh pasta bar’’și vitrine cu deserturi.

Parterul este un pub reinterpretat, românesc, autentic, cu două baruri: unul cu bere artizanală și unul cu o selecție de vinuri și băuturi.
Etajul întâi este un “food court” cu mai multe tipuri de bucătării, deschise, unde vor avea loc “show” uri culinare, mâncarea fiind pregătită chiar în fața oaspeților. Cuptorul de pizza la vedere, “robata grill” și vitrinele de carne maturată, sunt doar câteva din elemente.

Etajul doi este un spațiu multifuncțional, locul perfect pentru o seară de jazz, un eveniment privat sau pentru mese dedicate grupurilor de turiști.

Valoarea totală a investiției este de ordinul sutelor de mii de euro. De altfel, sibienii au putut vedea în urmă cu două săptămâni o macara mobilă de mari dimensiuni adusă special pentru a amplasa echipamentele de bucătărie de ultimă generație. Din cauza dimensiunilor și a greutății lor, acestea au fost introduse în locație prin acoperiș.

”Ne-am dorit foarte mult să ne implicăm în acest proiect și ne face  o reala plăcere să fim aici. Sibiul îți dă senzația că te afli într un oraș european, are o atmosferă relaxată si oameni prietenosi”, concluzionează Liviu Popescu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 47320

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

24 comentarii

Sibian

Acum 2 ani

S-a dus naibii si singurul spatiu comercial din centru care putea gazdui un magazin serios. Cam atat i-a dus mintea pe proprietarii cladirii (tare curios cum au ajuns proprietari), tipic romanesc. Tot centru a ajuns o shaoma si primaria da autorizatii fara sa clipeasca. Nu mai exista un magazin de calitate in centrul unui oras care se doreste turistic. Orice oras turistic are strazi intregi cu tot felul de magazine pentru ca cine vine sa viziteze orasul nu vine doar sa manance si sa doarma.
Raspunde

R.

Acum 2 ani

Sa fim seriosi, magazin decent cam ca Zara asa? Daca era sa fie profitabil apareau si altele precum H&M imediat dupa Zara, majoritatea mergea la shopping pe centru special pentru Zara ca altundeva nu aveai unde sa mergi in zona aia, decat China stanga-dreapta. Decenta asta trebuia implementata de catre primarie dupa disparitia kebapariilor din 2010 sau cand o fost, zici ca era Aleea Foamei de la Costinesti cand mergeai pe bulevard, acum e putin mai bine ca ai MC.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fu

Acum 2 ani

Tipic șomerilor frustrați , ești curios cum a ajuns cineva proprietar și tu și încă câteva zeci de neadaptați vreți sa dictați ce sa se deschidă intr-un spațiu privat !! Asta e mentalitatea românească și nesimtirea dusa la extrem , nație de comentaci , aveți toți acces la net , și barfiti ca la țara pe sant…
Raspunde

Io

Acum 2 ani

Bine ai venit pe șanț. Ai vrea să ai numai tu acces la net? ( " nesimțire dusă la extrem")
Raspunde

Anonim

Acum 1 an

Ar fi de dorit pentru tot centrul Sibiului, ca în ceea ce privește partea de servicii, calitatea să fie mai ridicată. Ne facem țara și orașul de râs cu atitudini nepotrivite ale celor ce servesc la terase sau restaurante, sau cu produse ne-aduse la masa dar prezente pe nota de plată... Se dorește doar bacșiș și se oferă doar ignoranță și lipsă de bun simț sau respect față de clienți.
Raspunde

Gabriela

Acum 2 ani

De când ma știu, acolo a fost magazin, fie,, Bucuria copiilor, fie alt magazin cu haine, stofe. Ce va apucat acum, când centru e plin de restaurante și fast-food uri, sa mai facem încă un restaurant?? Nu e logica.
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Puteau face un magazin super: la parter cadouri, artizanat, cosmetice, galanterie, decoratiuni. La etajul I - articole pt. copii si femei, la etajul II - articole barbati si sport.
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Nu a fost magazin de când ne știm, a fost și bancă ;)
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

De ce nu ați închiriat spațiul, să deschideți ce ați propus? Ce propuneți, se găsește în Dumbrava aia de evul mediu. Nu vine niciun turist ca să cumpere decorațiuni și haine pentru copii. Cât despre localnici, ăia merg la mall, că așa e la modă. Câte haine pt copii poți vinde ca să plătești chiria acolo? E plină țara de fotbaliști și afaceriști de succes :))
Raspunde

Ghita

Acum 2 ani

sau un magazin pentru CEAPA
Raspunde

Costea

Acum 2 ani

O DATA PE TIMPURI A FOST UN MAGAZIN FOARTE BUN CU DE TOATE CE VEOIAI SE NUMEA BUCURIA COPIILOR SI CHIAR AVEA DE TOATE ,CINE STIE ISI ADUCE AMINTE
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

acum magazinele sunt în mall-uri și online, unde le locul
Raspunde

Miki

Acum 2 ani

Voi aveti impresia ca poate cineva sa comande - aici deschizi magazin de stofe, nu restaurant? E proprietate privata, inchiriaza cui da mai mult si pace! Ce prostie e asta, ca sunt numai restaurante? Piata dicteaza. Daca oamenii prefera sa mearga la mall pt haine si pe Corso sa manance....
Raspunde

Teo

Acum 2 ani

Este foarte bine ca se deschide spatiul indiferent de destinatie,iar primaria nu se poate opune.Ce importanta are ca acolo a fost magazin pentru copii sau de haine?.Cine vrea imbracaminte se duce la moll iar bucuria copiilor nu mai e reprezentata de un simplu magazin ca pe vremuri.Inteleg ca se impotrivesc doar nostalgicii sau cei cu restaurante in zona.
Raspunde

Nostalgic

Acum 2 ani

FAIN - oare ce vor crede ? că au dat lovitura când centrul e plin de restaurante și terase. Faliment stă scris pe el - cu F de la Fain. Turiștii nu vin doar să-și umple mațul. În tot centrul Sibiului nu există un magazin decent cu îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerie, jucării, cadouri, suveniruri - așa ceva se cerea în spațiul respectiv.
Raspunde

Același nostalgic.

Acum 2 ani

Și ce dacă era " Bucuria copiilor" ? Ce- ți spune ție denumirea asta de bucuria copiilor, că e un magazin ca pe vremuri și nu e COOL? Păi tocmai asta îți spune că un copil când intră acolo se bucură și e uimit de tot ce vede în jurul lui. Nu trebuie să alergi ca un bezmetic prin mall("mol") să găsești un magazin înghesuit cu jucării și lucruri pentru copii. Aici le găseai pe toate. Era un magazin dedicat copiilor,era numai și numai al lor.
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

In mall e plin de porcarii! Vrem un magazine serioase, cu marfuri de calitate ca la Brasov!
Raspunde

Marioara

Acum 2 ani

Exact! La asta ma refeream. Nu gasesti decat prostiile din mall-uri: lucruri de calitate indoielnica la pret de mari brand-uri. Ce, numai turistii vin in centru? Eu, ca simplu platitor de impozite, n-am dreptul sa intru intr-un magazin decent unde sa gasesc ce imi trebuie? Inteleg aluzia la magazinul Dumbrava! E o rusine pe fata Sibiului. Si Valcea are un magazi "universal" mai decent decat decat Sibiul!
Raspunde

@Miki

Acum 2 ani

Piata dicteaza?? Tu pe ce lume traiesti? Tu inca mai crezi in basmele cu economia de piata care se autoregleaza? Cine dracu se duce la Mall dintre turisti, ca nici nu-l gasesc. Dute la Mall sa vezi magazinele goale, pe cand aici pe centru Zara era tot timpul plina. Un oras care se respecta trebuie sa aiba o zona de comert civilizat in zona centrala. La fel ca si zone de restaurante decente. Deocamdata sunt doar covrigarii si crasme trase la indigo. Cladirea respectiva a fost construita ca sa fie magazin. Primaria poate sa faca ordine in oras prin autorizatiile pe care le emite. Nu poti lasa orasul sa arate dupa bunul plac al proprietarilor cand de imaginea orasului raspunde primaria
Raspunde

Nicu

Acum 2 ani

Restaurant ,ring de dans,orchestră ca pe vremuri la Împăratul Romanilor,Unicum,Bulevard,Continental
Raspunde

Lia

Acum 2 ani

Piata dictează. Cei care au investit sigur au făcut un studiu de piata.
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Perfect!
Raspunde

Johnny Bravo

Acum 2 ani

Locul magazinelor e in mall, pe centru sa fie doar restaurante si terase. Singurele magazine profitabile de pe centru sunt second hand-urile si "38"-urile .... Decat asa ceva mai bine un restaurant sau o terasa
Raspunde

Liliana

Acum 2 ani

Fain. Inca nu am fost, dar planuiesc sa merg, pare un restaurant promitator. Mi-as mai dori pe centru niste magazine faine in locul celui chinezesc, a multelir covrigarii si magazine simplute si ieftine. Pacat ca nu mai sunt stefanel si massimo dutyi (la ceva mai mult nici nu pot visa). Dar macar ceva de mass market cumsecade.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus