Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Consiliul Județean al elevilor Sibiu: „Încurajăm elevii să ofere feedback profesorilor de la clasă”

Consiliul Județean al elevilor Sibiu: „Încurajăm elevii să ofere feedback profesorilor de la clasă”

La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului semestrial, menită să faciliteze dialoguri reale în sălile de la clasă, cu privire la calitatea actului educațional, așa cum este el perceput de elevi. Astfel, reprezentanții Consiliului Județean al elevilor Sibiu invită elevii din clasele V-XII/XIII să adreseze profesorului diriginte întrebări cu privire la momentul în care se va acorda feedback cadrelor didactice de la clasă și să se alăture în creionarea unui sistem de învățământ cu adevărat centrat pe elev și pe nevoile acestuia.

„După 5 ani de când dreptul de acordare a feedback-ului semestrial profesorilor de la clasă este prevăzut în Statutul Elevului, acesta devine în sfârșit realitate. Feedback-ul nu trebuie să reprezinte un instrument prin care elevii să sancționeze profesorii, ci un mijloc prin care relația dintre principalii actori ai sistemului de învățământ, elevi și profesori, să se consolideze. Prin acest mijloc de colectare a informațiilor, calitatea actului educațional poate fi îmbunătățită considerabil, însă acest aspect ține de fiecare profesor și de modul în care acesta dorește să implementeze sugestiile primite de la elevi. Pe această cale încurajăm elevii din ciclul gimnazial și cel liceal să completeze fișele de feedback, pe profesori să solicite aceste informații și pe profesorii diriginți să faciliteze acest proces astfel încât metodologia să fie în totalitate respectată”  a declarat Teodora Neaga, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

La finalizarea situației școlare, profesorii diriginți vor notifica elevii cu privire la perioada în care vor oferi feedback. Ulterior, beneficiarii direcți ai educației vor completa un formular anonim (în format fizic sau online), care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurge al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore.

Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Intai incurajati-i sa aiba bun-simt! Restul vine de la sine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus