Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
4°C

Documentația unui nou hotel în Sibiu, supusă consultării publice. Mai multe parcări pentru biciclete, decât pentru mașini

Documentația unui nou hotel în Sibiu, supusă consultării publice. Mai multe parcări pentru biciclete, decât pentru mașini

Primăria Sibiu a lansat în consultare publică planul urbanistic întocmit pentru ridicarea unui hotel pe strada Mărășești.

Terenul pe care proprietarii de la Bliss SRL intenționează să ridice un hotel are o suprafață de 1.881 de mp și este situat pe strada Mărășești nr. 5-7, fiind în prezent ocupat parțial de o spălătorie auto. Aceasta și anexele urmează să fie demolate, iar pe terenul astfel eliberat ar urma amenajată o clădire cu subsol, parter, etaj și etaj retras, cu o înălțime maximă de 12 metri. 470 de mp este amprenta la sol a viitoarei clădiri propuse, care ar urma să aibă o suprafață construită desfășurată de 1.222 de mp. Pe lângă aceasta, subsolul ar urma să mai măsoare alți aproximativ 470 de mp.

Procentul de ocupare a terenului ar urma să crească de la actualul 14,38% la 25%, iar coeficientul de utilizare a terenului, de la 0,14 la 0,65.

În prezent, pe respectivul teren funcționează o spălătorie auto. Sursa foto: Google Street View

Hotelul care ar urma ridicat aici va avea 20 de camere, iar restaurantul aferent – 45 de locuri. În total, inițiatorul proiectului are în vedere amenajare a 25 de locuri de parcare pentru mașini și 30 de locuri de parcare pentru biciclete.

Investitorii promit că proiectul lor va duce chiar la creșterea spațiilor verzi din zonă. ”Amenajarea parcelei propune să contribuie la dezvoltarea spațiilor verzi printr-o amenajare peisageră care prevede suprafețe verzi amenajate de peste 564 de mp (30%), suprafața verde fiind mult mai mare față de suprafața existentă (254 mp – 14,11%). În această parte a orașului poluarea – chimică, fonică, vizuală – este redusă, iar imobilul propus nu ridică probleme speciale de mediu, având în vedere că activitățile pe care le înglobează nu implică riscuri ecologice. Noile corpuri propuse se vor încadra în clasa energetică A/A+, având un impact minim asupra mediului. Clădirea va dispune de texturi și materiale «calde». Se dorește găsirea unui mod cât mai abil de integrare volumetrică, ținându-se cont atât de caracterul modern al materialelor folosite, cât și de proporția generală a noului obiect creat”, se arată în memoriul anexat planului urbanistic de detaliu, elaborat de estudio, societate de arhitectură din Cluj-Napoca.

Primăria Sibiu invită sibienii care au observații referitoare la acest proiect să le transmită în scris până cel mai târziu pe 28 iunie 2021.

Consultă aici Memoriul de prezentare al PUD-ului elaborat

Planșa de reglementări urbanistice propuse

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Carcotel

Acum 2 ani

Hahahahah, hotel in mijlocul unei zone si a unei strazi predominant de case, tipic pentru "dezvoltarea" orasului din ultimii 10 ani, mai ales in zona "Dumbravii" :)
Raspunde

Cora, lasse uns!

Acum 2 ani

Cea mai execrabila administratie a Sibiului nu m-ar surprinde sa desfiinteze Parcul Subarini, sa modifice PUZ-ul si sa se faca blocuri!

Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Nu m-ar surprinde ca in Sub-Arini sa fie deja totul planuit de catre "coil", cel mai bun prieten al sasilor din Sibiu. Ala care avea planuri de construit cartier fix in padurea Dubrava. Cand esti prieten cu cine trebuie, se poate orice, nu?

Raspunde

Gaga

Acum 2 ani

va dati seama ce spalare de bani negri aci, cui ii mai trebuie hotel cand toate stau goale. sau stiu baietii ca urmeaza sa facem inchisoare la hotel...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus