Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

FC Inter Sibiu își deschide Academia de fotbal pentru copii și juniori

FC Inter Sibiu își deschide Academia de fotbal pentru copii și juniori

Începând din zilele următoare, grupele de copii și juniori ale Academiei de fotbal, proiect al FC Inter Sibiu, se vor putea pregăti pentru noul sezon în echipamentele echipei sibiene. 

Academia de copii și juniori este afiliată la Federația Română de Fotbal (FRF), astfel încât trei dintre grupele acesteia vor participa, din sezonul 2021/2022, în competițiile organizate de FRF. Este vorba despre echipele U16, U17 și U19. Celelalte trei grupe, cele de U11, U13 și U15, vor participa în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal (AJF). 

„Am considerat oportun să ne îndreptăm atenția spre copii și juniori astfel încât să punem bazele unei construcții sănătoase. De-abia așteptăm să debutăm în fotbalul adevărat, competițiile organizate de FRF, cele de juniori republicani U19, precum și cele de U17 și U16. Considerăm că ne va ajuta și în ceea ce înseamnă construcția unei echipe de seniori bazată pe sibieni, pe tineri jucători, să reușim să le dăm credit acestora și să le oferim o competiție de seniori pe măsură ce aceștia cresc. Este un lucru care trebuia făcut de mult pentru Sibiu, ca tinerii din Sibiu să aibă posibilitatea de a se afirma în fotbalul mare, o șansă mai bună decât au avut până acum. Există o pepinieră bună în Sibiu și în împrejurimi. Din nefericire, până acum mulți copii care au terminat junioratul n-au avut șansa pentru a evolua în continuare pentru publicul de acasă, deși ar fi meritat, cum e și cazul lui Bogdan Rotar, un jucător crescut de FC Interstar și care, zilele trecute, a câștigat cu Csikszereda titlul de campion național la U19. În timp, ne dorim ca echipele noastre să fie recunoscute la nivel național pentru performanțele lor și, de ce nu, să aducem Sibiului bucuria de a cuceri la nivel de juniori un nou titlu național, cum s-a întâmplat cu cel al Școlii Sportive din urmă cu foarte mulți ani”, a declarat președintele Academiei FC Inter, Teodor Birț.

În viitor se dorește creșterea numărului de grupe. Copiii și juniorii academiei nu vor plăti taxe lunare. Totodată academia beneficiază de asistență medicală și de serviciile unui preparator fizic.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Birtu

Acum 1 lună

Birt artizanulsportului sibian,fara el eram in lumea a treia.
Raspunde

Ion Iolanescu

Acum 1 lună

Cu el suntem cu pietele in lumea a treia. Piata Obor este un jeg si lui ii arde de fotbal!
Raspunde

Lost in Loft

Acum 1 lună

#iolanescule Oborul, cu jegul lui cu tot, si cu micii emblematici există pentru ca asta cer sibienii, asta vor, asta ii reprezintă duminica ! Birț a vrut de mai multe ori sa termine cu chiloțăreala printre lanturi de drujbă si bormasini second din targul Obor ! Dar....atât s-a putut ! asta vor sibienii, voila !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus