FunkyDrop, un DJ care își dedică întreaga viață pasiunii sale, s-a născut și a crescut la Sibiu. Omul din spatele acestui alter ego este Mihai Drăghici, un tânăr de 32 de ani cu studii în Marea Britanie, în Cambridge. De trei ani a revenit acasă, la Sibiu, unde lucrează în continuare la muzica sa.
Mihai a povestit cu reporterul Turnul Sfatului despre începuturile lui ca DJ în Propaganda, anii petrecuți studiind inginerie de sunet și producție muzicală la Cambridge, dar și despre modul în care artiștii locali încearcă să crească prin forțe proprii.
Când ai descoperit că ai talent la muzică? A fost o pasiune insuflată de familie sau un talent moștenit ori pur și simplu ai descoperit că te pricepi, întâmplător?
Nu aș spune că e neapărat talent, cât o pasiune care treptat a devenit un stil de viață și o meserie, implicit. Totul a pornit din întâmplare, undeva prin anul 2009, în pub-ul Propaganda din Sibiu, locul în care mergeam foarte des împreună cu prietenii mei. Din cauza unei crize acute de evenimente în perioada respectivă, ne-am hotărât să facem propriile petreceri cu muzică pe care o ascultam împreună cu prietenii. Așa am început să pun muzică, așa că pot spune că atunci am început cariera de DJ. Părinții mei nu au nici o legătură cu muzica sau artele. Sunt chiar la polul opus, foști ofițeri de armată. (râde)
Cu ce te mai ocupi în afară de muzică?
Pe lângă muzică, tot cu muzică mă ocup. Organizez evenimente și festivaluri, mă ocup de partea de producție. O altă pasiune de-a mea e schiul, iar iarna, când nu am evenimente, activez ca instructor de schi la Arena Platoș, în Păltiniș.
Povestește-mi puțin despre drumul tău spre ceea ce înseamnă muzica pentru tine în prezent. De unde ai pornit și unde ai ajuns acum?
Totul a pornit de la o glumă și multă plictiseală. Ulterior, când am văzut că lucrurile chiar merg într-o direcție serioasă, am aplicat și am intrat la facultate în Cambridge, UK, unde am studiat Audio and Music Technology (mai pe înțelesul tuturor, inginerie de sunet și producție muzicală). După facultate, am mai rămas câțiva ani acolo, în care am activat ca DJ și în același timp ca manager de producție pentru diverse evenimente și festivaluri. De 3 ani m-am relocat acasă, la Sibiu, dar am continuat colaborarea cu cei de acolo.
Care este cea mai recentă creație a ta?
Tocmai ce am lansat pe volumul 4 , part. 1 din Seria mea de mixtape-uri ce se numește Beat Meister - o puteți asculta pe mixcloud. Pe lângă asta lucrez de la un mini album de lo-fi hip hop, altceva decât sound-ul cu care este obișnuită lumea să asculte de la mine. Va fi ceva interesant, așa că stați pe aproape!
Sunt apreciați artiștii locali? Se pot compara cu cei cunoscuți la nivel național?
Din punct de vedere al actului artistic, un artist local poate fi peste nivelul unuia național, dar diferența dintre un artist local și unul național o face lipsa notorietății și a unui buget serios.
Sibiul este destul de problematic din punctul acesta de vedere - E greu să motivezi oamenii din Sibiu să participe la un eveniment și să plătească o taxă de intrare atâta timp cât ei au fost obișnuiți, începând cu 2007, să primească evenimente de anvergură pe gratis.
Cum poate comunitatea sibiană să susțină activitatea artiștilor locali?
Masa critică plătitoare de bilete, pentru evenimente de muzică electronică din Sibiu, este foarte mică, iar un eveniment care nu este susținut de bani publici tinde să devină nesustenabil. Să gândească global și să acționeze local.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: interviu sibiu , propaganda , funkydrop , interviu , Muzică Sibiu , muzică electronică , Mihai Drăghici
Vizualizari: 6081
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Plop
Acum 6 ore
Xxx
Acum 6 ore
Hai Liberare!
Acum 6 ore
Pol-Pot
Acum 7 ore
Dege Aba