Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Ministrul Agriculturii, în vizită la Sibiu. „Mă bucur să văd că, la Sibiu, autoritățile publice locale sunt alături de fermierii și producătorii din județ”

Ministrul Agriculturii, în vizită la Sibiu. „Mă bucur să văd că, la Sibiu, autoritățile publice locale sunt alături de fermierii și producătorii din județ”

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oroș, a fost astăzi într-o vizită de lucru la Sibiu. Scopul vizitei a fost acela de a prezenta primarilor și producătorilor locali măsurile Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 în perioada de tranziție 2021-2022, dar și de a face cunoscute exemple de bune practici ale producătorilor din Județul Sibiu și de a asigura informarea reprezentanților Guvernului cu privire la nevoile producătorilor pentru dezvoltarea pe termen lung.

Una dintre întâlnirile de lucru a avut loc în prima parte a zilei,  pe Valea Avrigului, unde cei 40 de primari și 70 de producători au avut ocazia să se  familiarizeze cu prioritățile de finanțare din perioada actuală accesibile prin Planul Național de Dezvoltare Rurală.

”Mă bucur să văd că, la Sibiu, autoritățile publice locale sunt alături de fermierii și producătorii din județ, sprijinind și promovând produsele și tradițiile românești”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Nechita- Adrian Oroș, într-un comunicat de presă.

La eveniment a participat și directorul general al Agenției Naționale a Zonei Montane, Veronica Țaran-Baciu, Camelia-Maria Procop, director general al Agenției Domeniilor Statului și Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

În această după amiază, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va vizita Stațiunea Viticolă „Apoldia Maior” din Apoldu de Sus, Miercurea Sibiului, unul dintre cei mai importanți producători de vin din județul Sibiu.

”Județul Sibiu se bucură de cele mai frumoase și diverse zone turistice și de o varietate de produse locale. Dezvoltarea rurală și susținerea agriculturii românești înseamnă implicit și dezvoltarea economică a județului Sibiu. Consiliul Județean Sibiu continuă să vină în sprijinul producătorilor locali și al primarilor, prin implicarea constantă a specialiștilor de la nivelul autorităților centrale și județene, astfel încât aceștia să beneficieze de surse de finanțare pentru dezvoltarea fermelor lor”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus