Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

PSD Sibiu: „PNL Sibiu face economie și la cultură”

PSD Sibiu: „PNL Sibiu face economie și la cultură”

Deciziile manageriale ale liderilor liberali care conduc județul lovesc și în cultură. Biblioteca Județeană ”Astra” Sibiu, prima bibliotecă publică a românilor din Transilvania și una dintre cele mai vechi instituții de cultură din Sibiu, va rămâne fără un sfert din angajați și își va reduce programul de lucru cu publicul. Această aberație se întâmplă într-un oraș universitar prin excelență, fostă Capitală Culturală Europeană!

Printr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni în ședința din această lună, proiect inițiat de doamna Daniela Cîmpean, se intenționează reducerea cu 28 de posturi a statului de funcții a Bibliotecii Județene ”Astra”. 10 dintre aceste funcții sunt ocupate de oameni care, de la 1 iulie vor rămâne fără un loc de muncă.  

În plus, intervalul de timp în care biblioteca județeană își va deschide porțile pentru iubitorii de lectură va fi considerabil redus, la doar patru zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare și a salariilor angajaților.

Așa cum am repetat în numeroase rânduri, consilierii județeni ai PSD Sibiu nu vor gira niciodată concedieri și reduceri de personal, dar nici reduceri salariale.

Pentru noi este inacceptabil ca, din cauza unor șefi de Consiliu Județean incapabili să găsească soluții pentru a asigura finanțarea, activitatea uneia dintre cele mai valoroase instituții de cultură din județul Sibiu și din întreaga Transilvanie să fie puternic afectată, iar oameni care și-au dedicat cariera de bibliotecar conservării și întregirii colecțiilor de carte ale Bibliotecii ”Astra” să rămână fără locuri de muncă.  

Începând cu 1861, odată cu înființarea Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, erudiți precum Visarion Roman, Nicolae Cristea, Nicolae Petra-Petrescu,  Ioan Crişan, Nicolae Togan, Octavian C. Tăslăuanu, Victor Lazăr au dus o muncă titanică pentru constituirea colecțiilor de carte a bibliotecii. Mari personalităţi ale vremii precum Octavian Goga, Nicolae Cristea, Vasile Goldiş, Al. Papiu Ilarian, Mihail Kogălniceanu, Andrei Mureşanu, Titu Maiorescu, și mulți alții au contribuit la îmbogăţirea fondului de cărţi a acestei instituții. Datoria Consiliului Județean Sibiu, sub tutela căreia se află Biblioteca Județeană ”Astra”  Sibiu este aceea de a asigura buna funcționare a acestei instituții de cultură care trebuie să rămână deschisă publicului cel puțin cinci zile pe săptămână.   

Laura Barac, lider de grup al consilierilor județeni PSD

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1184

Comentarii

2 comentarii

Teo

Acum 1 an

Populisme ieftine,de la un partid care a ridicat nepotismul la rang de politica de stat.Cand din mediul privat au intrat in somaj sute de mii de persoane,nu s-a impacientat nimeni, considerandu-se ceva normal.Cand cativa bugetari sunt dati afara ,se considera atentat la cultura.Activitatea bibliotecii se va desfasura in continuare fara probleme,iar astfel de reduceri de personal trebuie sa se faca in toate institutiile bugetare. Cei disponibilizati sunt asteptati pe platforma industriala ,unde se pot recalifica.
Raspunde

John doe

Acum 1 an

Ahahahaha! Asta-i buna, pesedache e interesat de cultura, cand e clar ca astia vor sa-si tina cat mai inculta si saraca turma de votanti. Lor nu le plac astia care se documenteaza, care cauta informatii pe net pentru ca apoi sa le puna intrebari incomode. Doar rad de interseul lui pesedache pentru cultura, nu zic ca penelache e mai bun, ca sunt aceeasi ciuma!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus