Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

”Ne jucăm și curățăm, ediția a II-a”: Personajele colectării separate merg în cartierele Sibiului

”Ne jucăm și curățăm, ediția a II-a”: Personajele colectării separate merg în cartierele Sibiului

Cea de-a doua ediție a proiectului ”Ne jucăm și curățăm” debutează în data de 10 iulie și ajunge în cartierele Sibiului.

De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

Proiectul se numește ”Ne jucăm și curățăm” și ajunge în 10 iulie în Parcul Sub Arini, în 14 iulie pe bulevardul Mihai Viteazu, în 17 iulie în cartierul Valea Aurie și în 21 iulie în zona părculețului din cartierul Ștrand. Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm separat.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor noștri vom avea numeroase surprize pentru cei mici.

Totul se face respectând normele în vigoare și regulile de sănătate publică impuse de pandemia de coronavirus. Organizatorii pun la dispoziția participanților dezinfectanți, spirt, mănuși, măști de protecție și saci de gunoi, iar voluntarii vor avea grijă ca fiecare participant să țină cont cu atenție de normele de distanțare socială.

”În plină vacanță mare, în fiecare după-amiază zonele verzi și locurile de joacă ale Sibiului sunt animate de numeroși copii și părinți. Personajele salubrizării - PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, prind viață și merg în cartiere pentru a-i cunoaște pe cei mici și pentru a le arăta de ce este important să păstreze curățenia și să colecteze selectiv. Filmările de ultimă generație realizate în sistem 3D la stația de sortare a Sibiului și la groapa de gunoi a orașului le vor arăta tuturor ce se întâmplă cu deșeurile aruncate și de ce ele trebuie colectate selectiv. Ne-am luat toate măsurile de siguranță necesare posibile pentru a preveni îmbolnăvirile”, spun organizatorii.

Din dorința de a susține educația și curățenia, fiecare personaj al campaniei a fost adoptat în cadrul evenimentului de o companie cu impact local și respect pentru mediul înconjurător. Astfel, Mărie-Hârtie este susținută de către Wenglor România, Biorel de către Terra Building, Soma SRL a adoptat-o pe Tanti Rezi, E.ON Dialog îl sprijină pe Miticlă, iar AZETS îl susține pe Petrică.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a II-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a II-a” este un proiect organizat de Asociația de Bun Gust, cofinanțat de Consiliul Județean, cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu. Partenerul proiectului este Decathlon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Gigi contra

Acum 1 an

Aiureli! Noi mergeam la practica agricola si la munca patriotica si toata lumea ii blama pt. asta pe comunisti. Voluntariatele de azi nu-s tot un fel de munca patriotica?!
Raspunde

Silviu

Acum 1 an

Ce a invatat fiul meu astazi despre colectarea selectiva de la angajatii Soma? Fiul meu m-a chemat la geam sa vad cum angajatii Soma de pe camionul mic de strans hartie si cartoane"au facut curat" la tomberoanele de pe Nicolae Iorga. Mai exact, langa "clopotele"de colectare selectiva erau cativa saci foarte mari cu sticle si borcane care, evident, nu au incaput in clopotul verde. Vajnicii angajati SOMA i-au teleportat in tomberoanele de gunoi rezidual si biodegradabil, au umplut acele tomberoane. Nu am avut timp sa reactionez, dar actiunea a avut loc in duminica dimineata in jurul orei 9 si 15 min. Si nu este prima data cand angajatii SOMA zadarnicesc efortul nostru de colectare selectiva. Incep sa cred ca asa sunt instruiti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus