Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
26°C

Ruxandra Cibu sau Adrian Echert? Noii politicieni din USR PLUS Sibiu își aleg primul președinte

Ruxandra Cibu sau Adrian Echert? Noii politicieni din USR PLUS Sibiu își aleg primul președinte

La sfârșitul zilei de miercuri expiră termenul de depunere a candidaturilor pentru primul președinte al organizației județene rezultată din fuziunea USR cu PLUS. Două candidaturi au fost depuse până acum, fiind vorba de cei doi actuali copreședinți ai organizației.

Conferința județeană în cadrul căreia în locul a doi copreședinți va fi ales un singur președinte, iar în locul birourilor politice reunite va exista o singură astfel de structură este programată pentru ziua de sâmbătă, 26 iunie. 113 delegați ai USR PLUS Sibiu vor participa la această conferință, numărul cu care este reprezentată fiecare filială fiind stabilit proporțional cu rezultatele obținute la cele mai recente alegeri locale.

În cadrul conferinței de sâmbătă urmează a fi stabilită atât durata mandatului președintelui (fiecare organizație județeană are autonomia de a decide acest lucru), cât și numărul de membri ai biroului județean (minim trei, maxim 21), precum și delegații care vor participa la congresul național din toamnă.

Până marți după-amiaza, singurele candidaturi depuse erau ale celor doi actuali copreședinți: Ruxandra Cibu Deaconu (până acum copreședinte din partea fostului PLUS) și Adrian Echert (până acum copreședinte din partea fostului USR).

”Candidez pentru președinția județeană a filialei, pentru că pot și știu cum să atingem nivelul următor. Pot, pentru că am energia, disponibilitatea și susținerea oamenilor care mă cunosc, dar și a familiei mele. Știu că pot, pentru că de 20 de ani dezvolt echipe și modele de business în proiecte și companii multinaționale - așa că sunt obișnuită să lucrez pe obiective complexe și măsurabile de creștere. (...) Mă aflu într-un vârf al vieții mele personale și profesionale, într-un punct în care am acumulat destulă experiență de muncă, în care am căpătat o viziune consolidată asupra “vieții politice”, dar și în care am evoluat accelerat ca om”, a scris Ruxandra Cibu Deaconu pe pagina ei de Facebook, anunțându-și candidatura și făcând apel la fair-play.

Ruxandra Cibu Deaconu. Foto: Facebook / Ruxandra Cibu Deaconu

Adrian Echert conduce de trei ani filiala USR. ”Candidez în continuare pentru că mai sunt foarte multe lucruri de făcut. În acești trei ani de când am preluat conducerea filialei, am pornit de la o organizație județeană cu o singură filială locală în care erau 63 de membri, iar acum suntem 36 de filiale, cu peste 1.200 de membri, 65 de consilieri, un primar, consilieri județeni... Iar toate acestea s-au întâmplat din mers, deoarece dezvoltarea organizației a avut loc în paralel cu campaniile derulate. Îmi propun ca la următoarele alegeri locale să avem candidați la primari în cel puțin 60 de localități. Exemplul de la Micăsasa să îl exportăm și în alte localități, oamenii să vadă că se poate face administrație și altfel, nu doar cu povești precum în ultimii 30 de ani. Propun, în continuare, dezvoltarea organizației, pentru a fi o forță la alegerile din 2024. Totodată, și pentru a finaliza de facto fuziunea între noi: s-au mai ars între noi poduri, pe care trebuie să le reparăm. Fiind un partid tânăr, mai sunt nevoi de dezvoltare pe care nu le-am atins într-un timp atât de scurt și cu restricțiile pe care ni le-am impus, în sensul că nu acceptăm orice noi membri, ci aceștia trebuie să se încadreze în principiile noastre”, a declarat Adrian Echert, pentru Turnul Sfatului.

Adrian Echert

Organizația USR PLUS de la Sibiu este considerată de membrii acesteia drept una dintre cele mai influente organizații din țară: pe lângă europarlamentarul Nicu Ștefănuță, Sibiul este reprezentat de Dan Barna, copreședinte al formațiuni și, totodată, vicepremier al României.

Vizualizari: 1589

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Hexe

Acum 1 lună

Dar de Diana Muresan de ce nu spuneti ca a pierdut alegerile?
Raspunde

USR

Acum 1 lună

Cu Echert presedinte, USR- va pierde orice runda de alegeri in Sibiu.
Raspunde

Mico

Acum 1 lună

Merg pe mana lui CIBU !
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

USR - PSD aceeasi mizerie. Sau chiar mai mare. Neomarxistii USR au reusit un record greu de batut. Au demosntrat ca sunt mai fanatici si mai comunisti decat tatucii lor din PSD. Niste descreierati.
Raspunde

Totdruladacuranga

Acum 1 lună

Echert e un demagog trufas. Cibu nu-i croita pentru a fi lider de filiala politica ... pe romaneste, n-are stomac de asa ceva. Amandoi sunt departe de calibrul lui Fritz sau Coliban. Dar cu potential.
Raspunde

Marian Coman

Acum 1 lună

Super asumați colegii din USR care au comentat. :)
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Niste hipsteri idealisti, habarnisti si cu apucaturi neomarxiste....prin urmare rezultatul e acelasi. Un lucru e clar: au dezamăgit pe toate fronturile.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 lună

Scapi de dracu' dai de muma-sa !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus