Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Activități de monitorizare a serviciilor de colectare selectivă în zonele Agnita și Săliște. ADI ECO Sibiu: „Ne-am asigurat că oamenii colectează corect”

Activități de monitorizare a serviciilor de colectare selectivă în zonele Agnita și Săliște. ADI ECO Sibiu: „Ne-am asigurat că oamenii colectează corect”

Începând din primăvara acestui an, compania Soma se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor municipale de pe raza orașelor Agnita și Săliște. Astfel, contractul cu operatorul Soma a început în data de 22 martie pentru zona 3 (Agnita) și în 1 aprilie pentru zona 5 (Săliște).

Echipa Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco Sibiu a fost cea care a urmărit îndeaproape și a monitorizat preluarea zonei 3 și zonei 5 de către operatorul Soma, de la împărțirea pubelelor și până la implementarea efectivă a serviciului. Totodată, echipa de monitorizare a asociației este prezentă de fiecare dată pe teren și încearcă să rezolve toate problemele legate de gestionarea deșeurilor, atât cele care apar la oameni sau la primării, cât și cele legate de operatorul de salubrizare.

Colectarea deșeurilor - zona 5

În perioada de mobilizare oamenilor li s-au împărțit pubelele, sacii, pliante informative, iar împreună cu primăriile și celelalte instituții s-au realizat campanii de conștientizare în comunitate. „S-au împărțit pubele la cetățeni, s-au împărțit sacii, am văzut metoda de împărțire a pubelelor și ne-am asigurat de predarea pubelelor la fiecare om în parte”, explică reprezentanții ADI ECO.

După perioada de  mobilizare, a urmat cea de monitorizare a activității operatorului Soma, timp în care s-a verificat dacă colectarea selectivă este făcută în mod corect, respectiv drumul deșeurilor până la stația de sortare. „Am monitorizat serviciul  în sensul în care după ce am văzut sistemul de împărțire am monitorizat precolectarea deșeurilor de la cetățeni și ne-am asigurat că oamenii colectează corect. Toate deseurile reciclabile vor fi transportate in stația de sortare de la Șura Mare, iar deșeurile reziduale vor ajunge la Tracon”.

Colectarea deșeurilor - Valea Hârtibaciului

Zonele de activitate ale operatorului Soma în Agnita și Săliște:

Zona crt. UAT   ORAȘE SATE APARȚINĂTOARE OPERATOR
3 1 UAT AGNITA Alin Schiau Gull Agnita Coveș, Ruja SOMA
  2 UAT BRUIU Emil Gherghel   Bruiu, Gherdeal, Șomartin  
  3 UAT CHIRPAR Eugen Feldeoiu   Chirpăr, Săsăuș, Vârd, Veseud  
  4 UAT MERGHINDEAL Aurel Ioan Țerbea   Merghindeal, Dealu frumos  
  5 UAT IACOBENI Ioan Maca   Iacobeni,Movile, Netuș, Noiștat, Stejăriș  
  6 UAT BRĂDENI Liviu Modoi   Brădeni, Retiș, Țeline  
  7 UAT ALȚÂNA Ioan Bucșă   Alțâna,Ghijasa de sus,  
  8 UAT BÎRGHIȘ Ștefan  Sulumberchean   Bîrghiș, Apoș,Ighișu vechi, Pelișor,Vecerd,Zlagna  
5 1 ORAȘUL SĂLIȘTE  Horațiu Dumitru Răcuciu Săliște Săliște, Aciliu, Amnaș, Crinț, Fântânele, Galeș, Mag, Săcel, Sibiel, Vale SOMA
  2 UAT JINA Gheorghe Vasile Beschiu   Jina  
  3 UAT TILIȘCA Vasile Cîmpean   Tilișca,  Rod  
  4 UAT POIANA SIBIULUI Adrian Pavel Iovi   Poiana Sibiului  
  5 ORAȘUL MIERCUREA SIBIULUI  Ioan Troancă   Miercurea Sibiului, Apoldu de sus , Dobârca  
  6 UAT APOLDU DE JOS Ioan Florin Barbu   Apoldu de jos  
  7 UAT LUDOȘ Ilie Berghezan   Ludoș, Gusu  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus