Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Parcul tematic „Povestea calendarului” se deschide sâmbătă. Copiii de până în 14 ani au accesul gratuit la inaugurare

Parcul tematic „Povestea calendarului” se deschide sâmbătă. Copiii de până în 14 ani au accesul gratuit la inaugurare

Un tărâm de basm se va deschide din acest week-end, lângă localitatea Porumbacu de Sus, vis a vis de Castelul de lut. „Povestea calendarului” este un parc tematic, dedicat copiilor, dar în care și adulți se pot regăsi, inspirat din basmele și folclorul românesc. Parcul este aproape gata, iar în 3 iulie, de la ora 9.00 își va deschide porțile.

Parcul tematic „Povestea  calendarului” își va deschide porțile în acest week-end, mai exact sâmbătă, 3 iulie, de la ora 9.00. Conceptul parcului a fost dezvoltat de doi sibieni, Anca și David Damian. Aceștia au creat un tărâm de poveste, cu căsuțe colorate, fiecare căsuță fiind o lună a anului cu povestea și legenda ei. Programul din ziua inaugurării va fi unul diversificat, invitați speciali fiind cei din trupa Abracadabra, condusă de actorul Marian Râlea. Copiii se vor trezi într-o poveste în care se vor putea juca pe placul inimii, vor cunoaște căsuțele, vor fi pictați pe față, vor descoperi ateliere creative, vor dansa și vor admira personaje pe picioroange într-un spectacol special care va încheia ziua .

„Îi așteptăm pe toți să vină binedispuși, cu zâmbetul pe buze, pregătiți pentru magie și distracție. Programul va fi diversificat și împărțit pe tot parcursul zilei, va fi un flux de intrare și ieșire astfel ca toți cei care aleg să vină să poată cunoaște parcul și să se bucure de poveste. Vor fi întâmpinați de un povestitor care îi va introduce în lumea de basm, la ora 9.00 se va deschide parcul, la ora 12.00 începe spectacolul cu cei de la Abracadabra, vor avea o piesă intitulată Povestea calendarului cu personaje specifice poveștii noastre. O oră jumătate va dura piesa respectivă, după care vom avea pictură pe față, vom avea un băiat foarte talentat care le va face copiilor portrete, iar acestea vor putea fi luate acasă. La ora 16.00, vor veni copilașii de la școala Macrea și vom avea un moment în care se va cânta și se va dansa, iar la ora 18.00 va fi un spectacol pe picioroange. Vom avea și un atelier de colorat în cadrul căruia se vor putea colora căsuțele”, spune Anca David.

După ziua inaugurării, programul în parcul tematic „Povestea calendarului” va fi zilnic, de luni până duminică,  între orele 9.00 și 19.00.

„Se va face un program al evenimentelor. Noi vom colabora cu cei de la Abracadabra și în mod constant vom avea cu ei evenimente. O să încercăm să le facem tematice, cel puțin asta ne dorim. Fiecare lună cu specificul ei și să ne legăm de sărbătorile din luna respectivă, de evenimentele din luna respectivă. O să fim activi pe rețelele de socializare și acolo vom transmite mereu ce se întâmplă în povestea noastră. Este important acum să pornim, pentru că avem cu toții emoții, după care ne vom dori să tot facem evenimente. Suntem deschiși pentru toți cei care vor dori să vină să filmeze tot felul de evenimente, avem zonă de restaurant, Fast Food to go pentru curte, vom avea începând de la vată pe băț, înghețată și până la turtă dulce, cam tot ce iubesc copiii”, mai spune Anca Damian. 

În ziua inaugurării (3 iulie) vor plăti doar adulții și tinerii de peste 14 ani, iar un bilet va costa 20 de lei. Copiii de până în 14 ani vor avea acces gratuit. După ziua inaugurării prețul pentru adulți va fi de 20 de lei, iar pentru copii de 10 lei.

Programul de sâmbătă, 3 iulie

9.00 – Întâlnirea de dimineață: Salutul. Povestitorul te așteaptă la deschiderea cărții „Povestea Calendarului”

11.00 – 12.00 – Pictură pe față

11.00 – 13.30 – Abracadabra. Tărâmul magic unde poveștile și personajele își dau întâlnire

14.00 – 15.00 – Pictură/portrete/desen

16.00 – 17-00 – Dans popular. Învață jiana și hora împreună cu Școala de dans „Ioan Macrea” din Sibiu

17.00 – 18.00 Teatru – dans. Clovnul Năsturel și Zâna Fluturaș vin pe picioroange în căutare de zâmbete colorate

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Zorba

Acum 3 luni

Felicitări pentru idee și realizare. Accesul în zona ar trebui completat cu parcări mari: administrația la treabă dacă vrea investiții.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus