Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Exhibiționiștii din Sibiu, subiect în Camera Deputaților. ”Îmi doresc să identific ce anume pot îmbunătăți în legislația existentă”

Exhibiționiștii din Sibiu, subiect în Camera Deputaților. ”Îmi doresc să identific ce anume pot îmbunătăți în legislația existentă”

4% din actele de ultraj contra bunelor moravuri s-au săvârșit în acest an în județul Sibiu, se arată într-o informare transmisă de Ministerul Internelor, în urma unei interpelări adresate de deputatul liberal Christine Thellmann. ”Mă adresez dumneavoastră într-o situație care tinde să devină o problemă în municipiul și județul Sibiu: creșterea cazurilor de persoane care comit , încadrate în Codul Penal la infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri”, s-a adresat Thellmann ministrului de Interne, Lucian Nicolae Bode.

După ce în municipiu, în primele luni, mai mulți bărbați au fost surprinși masturbându-se în spații publice, Christine Thellmann a dorit să știe ce se poate îmbunătăți în actuala legislație, pentru ca astfel de gesturi să dispară. ”Personal îmi doresc să identific ce anume pot îmbunătăți în legislația existentă cu privire la aceste cazuri pentru o soluționare satisfăcătoare pentru societate, dar și pentru a oferi sprijin medical de specialitate persoanelor care comit astfel de cazuri”, a mai scris Thellmann.

Ministerul de Interne: 5 infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri în Sibiu, 126 în toată țara

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunță în răspuns că în județul Sibiu, în primele cinci luni ale anului au fost înregistrate în județul Sibiu șase sesizări, iar la nivel național au fost identificate 126 de sesizări. În urma acestora, s-a dispus față de persoanele cercetate nouă măsuri preventive, dintre care cinci de control judiciar și patru rețineri. ”În acest sens, menționăm faptul că infracțiunea prevăzută de art. 375 din Codul penal se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, fapt ce reflectă un grad redus de pericol social al acesteia. De asemenea, în cazul în care inculpații încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției, aceștia beneficiază de reducere a limitelor pedepsei prevăzute de lege în aceste cazuri”, se mai arată în răspuns.

În Sibiu, din cele șase dosare penale deschise în ultimii doi ani, toate au presupus fapte de exhibiționism, iar trei dintre autori au fost identificați, iar în celelalte trei dosare încă se fac cercetări pentru identificarea acestora, anunță Ministerul de Interne.

În această primăvară au fost identificate în județ mai multe cazuri în care bărbați au fost surprinși masturbându-se pe aleile parcului Sub Arini, în pădurea Dumbrava sau chiar în apropierea unui loc de joacă.

Ce prevede infracțiunea de ultraj contra bunelor moravuri

Potrivit art. 375 din Codul penal, infracțiunea respectivă este definită ca fiind fapta persoanei care în public expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art.374 (pornografia infantilă), ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Juvete 88

Acum 1 an

Știam că sibienii sunt campioni la băluță!
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

De parca numai in Sibiu sunt exhibitionisti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus