Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Cu două noi magazine în construcție în Sibiu, Lidl începe să etajeze magazinele existente

Cu două noi magazine în construcție în Sibiu, Lidl începe să etajeze magazinele existente

Administrația locală a lansat în consultare publică documentația urbanistică pentru demolarea parțială și reconstruirea magazinului Lidl de pe strada Rusciorului. Stradă pe care se află în construcție un alt magazin, tot Lidl.

Conform planului urbanistic de detaliu lansat în consultare publică de Primăria Sibiu, intențiile retailer-ului german sunt de a demola aproximativ jumătate din actualul magazin. După demolare, noul magazin va avea regim de înălțime parter cu etaj, iar o parte din zona care urmează să fie demolată va fi folosită sub formă de parcare acoperită.

”Imobilul existent, cu funcțiunea de spațiu comercial, este deservit de 68 de locuri de parcare. Imobilul existent parter se va demola și va fi construit un imobil P+E, cu funcțiunea spațiu comercial. Imobilul propus va fi deservit de 64 de locuri de parcare (17 locuri parcare exterioară, 46 de locuri de parcare acoperite la nivelul parterului)”, se arată în memoriul tehnic al documentației urbanistice.

Reconstruirea magazinului va duce la o suprafață construită totală de 2.378 de mp, față de cei 1.295 de mp care pot fi măsurați în prezent.

Dacă numărul locurilor de parcare urmează să fie diminuat cu patru, spațiul alocat suprafețelor verzi ar urma să crească de la cei 230 de mp din prezent la 879 de mp. În plus, Lidl urmează să dezmembreze și să cedeze în favoarea domeniului public al orașului o suprafață de 202 mp (doi metri adâncime pe întreg frontul de pe strada Rusciorului).

După ce anul trecut au mai deschis un magazin în Șelimbăr, cei de la Lidl România derulează în prezent șantierele altor două magazine în Sibiu. Cel mai avansat șantier este al unui magazin tot pe strada Rusciorului, dar în apropiere de intersecția cu strada Râului. Celălalt șantier este situat pe strada Hermann Oberth.

Sibienii care au observații sau propuneri referitoare la documentația urbanistică supusă consultării publice sunt invitați să le transmită în scris Primăriei Sibiu până cel mai târziu în data de 21 iulie 2021.

Descarcă de aici Memoriul tehnic și Planșa de reglementări urbanistice elaborate pentru supraetajarea magazinului Lidl de pe strada Rusciorului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: lidl , magazin

Vizualizari: 11020

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus