Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Giovanni Aleotti este câștigătorul Turului Ciclist al Sibiului

Giovanni Aleotti este câștigătorul Turului Ciclist al Sibiului

Etapa a treia și ultima din Turul Ciclist al SIbului 2021 s-a încheiat cu o victorie pentru Pascal Ackermann. Germanul în vârstă de 27 de ani a câștigat sprintul pe Piața Mare, în timp de coechipierul său Giovanni Aleotti a câștigat clasamentul general al competiției transilvănene. Riderul italian și-a adjudecat tricoul tricoul galben după victoria din etapa de la Păltiniș și l-a apărat până în etapa finală a cursei. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) și Michal Schlegel (Elkov - Kasper) au completat podiumul în cea de-a unsprezecea ediție a Turului CIclist al Sibiului.

Piața Mare din centrul Sibiului a găzduit atât startul, cât și sosirea etapei finale de astăzi, la capătul unui traseu de 205,3 km. Cursa a avut un ritm rapid încă de la început, dar de-abia după 60 de km s-a format o evadare care a confiscat sprinturile intermediare și cățărările repertoriate.

Pentru că avea dublu obiectiv - să apere tricoul galben al lui Aleotti și să asigure victoria de etapă lui Ackermann, BORA - hansgrohe nu s-a arătat dispusă să lase un grup prea mare de evadați să preia conducerea cursei. În cele din urmă, doar trei rideri au scăpat din pluton: Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski), Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels) și Jakob Otruba (Elkov - Kasper). Deși cei trei au cooperat bine, nu au obținut niciodată un avans mai mare de patru minute față de plutonul urmăritor.  

Turek, al patrulea în clasamentul cățărătorilor lnainte de începerea etapei, a urmărit să câștige cățărările repertoriate, Bernas a avut interesul de a-și apăra conducerea în clasamentul sprinturilor intermediare. Foști câștigători de tricouri distinctive în Turul Cislist al Sibiului, amândoi au reușit asta, dar totuți nu au rezitat în evedare până la final. Otruba a fost ultimul rider din evadare prins de plutonul în care Qhubeka NextHash a stabilit un ritm infernam pe ascensiunea finală a zilei, pentru a face loc sprinterului lor - Janse van Rensburg. După urcare, Riccardo Zoidl (Team Felbermayr Simplon Wels), al 5-lea în GC, a lansat un atac final pentru podium, dar Bora - hansgrohe s-a asigurat că îl va aduce înapoi în ultimii 10 kilometri, așa că toată lumea a ajuns deodată la sprintul final din Piața Mare.  

În calitate de câștigător al aceleiași etape de anul trecut, Ackermann a fost din nou favoritul la glorie, dar a trebuit să muncească din greu pentru asta astăzi. Eduard Grosu (Echipa Națională a României) a atacat pe ultimii 500 de metri, astfel încât germanul a trebuit să lanseze sprintul mai devreme decât și-a planificat. A trecut de Grosu la 150 de metri distanță și și-a apărat poziția până la linia de finiș, pentru a sărbători cea de-a doua victorie în cadrul acestei a 11-a ediții a Turului Ciclist al Sibiului.

„A fost un avantaj că am știut finișul de anul trecut. Am fost surprins de atacul lui Grosu, era foarte puternic, dar din fericire am putut trece de el înainte de ultimul viraj. M-am simțit bine astăzi, am avut o echipă foarte puternică în jurul meu și am apărat și tricoul galben, așa că astăzi a fost o adevărată performanță a echipei”, a spus Ackermann, care a câștigat și clasamentul  la puncte și a lăudat cursa: „Este un oraș foarte frumos, o zonă frumoasă, iar spectatorii au o pasiune reală pentru cursă și pentru rideri. Au fost atât de mulți oameni de-a lungul drumului și aici la finală, iar mie îmi place să concurez aici la Sibiu ”, a spus sprinterul german.

Coechipierul său, Aleotti, s-a bucurat că a câștigat prima etapă din cariera sa: „Echipa a făcut o treabă uimitoare pentru mine să câștig această cursă în fața lui Fabio, este un rider foarte puternic. Este prima mea victorie ca profesionist, sunt foarte fericit. Sper că îmi pot continua dezvoltarea în următorii ani ", a spus el.

Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) a fost cel mai bun rider român, terminând pe locul 23 la general, în principal datorită faptului că, la Bâlea Lac, a terminat pe locul 11. „M-am descurcat bine la primul punct de pe vârful muntelui la Păltiniș și am obținut o poziție bună în clasamentul general. Apoi am putut apăra asta cu o performanță bună pe scenă la Bâlea Lac ”, a spus Dima.

 

Eduard Grosu, care a concurat pentru echipa națională a României, a ratat la mustață victoria de etapă: „Mulțumesc spectatorilor și organizatorilor, este o cursă frumoasă care reprezintă bine țara noastră. Vreau, de asemenea, să mulțumesc riderilor și personalului echipei naționale, inclusiv sibianului Iustin Văidian, care a dat totul pentru mine în această cursă ”, a spus Grosu, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Podiumul Etapei 3:

1. Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe)

2. Eduard Grosu (National Team Romania)

3. Matthew Walls (BORA - hansgrohe)

Podiumul final al competiției:

1. Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)

2. Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash)

3. Michal Schlegel (Elkov - Kasper)

Tricouri distinctive și câștigători de trofee:

Clasamentul General: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)

Clasamentul cățărătorilor: Daniel Turek (Team Felbermayr Simplon Wels)

Clasamentul pe puncte: Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe)

Cel mai bun tânăr U23: Giovanni Aleotti (BORA - hansgrohe)

Cel mai bun sprinter: Paweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski)

Cel mai bun român: Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due)

Cel mai combativ rider: Pweł Bernas (HRE Mazowsze Serce Polski)

Cea mai bună echipă: Elkov - Kasper

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus