Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

 O cunoscută revistă de ciclism laudă Transalpina: ”Dacă ar fi fost aici o etapă din Turul Franței, ați fi auzit de ea”

 O cunoscută revistă de ciclism laudă Transalpina: ”Dacă ar fi fost aici o etapă din Turul Franței, ați fi auzit de ea”

”Cea mai înaltă trecere a României combină acele de păr perfecte și asfaltul curat cu priveliști impresionante”, este una din descrierile făcute de reporterii revistei ”Cyclist” din Marea Britanie, veniți în Transilvania special să treacă cu bicicleta pe șoseaua Transalpina.

Echipa de la ”Cyclist”, venită în România pentru acest reportaj, a rămas impresionată de drum, de peisaje și de întreaga experiență avută aici. ”Crede-mă, dacă Transalpina ar fi fost o etapă în Franța (n.r. Tour de France), ai fi auzit de ea. Cicliștii profesioniști s-ar lupta pentru a fi primii în vârful său, fiecare dintre numeroasele sale curbe ar urma să poarte numele unui fost câștigător și, în fiecare an, mii de cicliști amatori s-ar înghesui să se testeze pe pantele sale”, scrie în articolul semnat de Felix Lowe.

”Odată ce ați trecut de camionetele cu kürtőskalács, totuși, restul coborârii este o bucurie fără margini. Doar un vânt ușor și ocazional cât o vacă ne țin sub control viteza”

Drumul reabilitat în anii 30 de Regele Carol al II-lea a fost apreciat de cicliști, însă acest traseu nu este singurul pe care l-au bătut în Sibiu. În iulie 2020, aceeași echipă a străbătut cu bicicleta Transfăgărășanul, la final fiind de acord cu prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson, care l-a denumit ”cel mai bun drum din lume”.

”Cyclist” este o revistă dedicată pasionaților de ciclism din Europa și își are sediul în Marea Britanie. Pe lângă reportaje cu cele mai interesante trasee din județ, jurnaliștii scriu despre modele de biciclete și noutăți tehnologice în domeniu.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

John doe

Acum 2 ani

Foarte buna reclama! Mai bine cu ciclisti pe Transalpina decat cu enduro prin paduri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus