Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Proiectele maratonului: Maria și Gheorghe Boldijar strâng bani pentru a ajuta copiii din centrele de plasament

Proiectele maratonului: Maria și Gheorghe Boldijar strâng bani pentru a ajuta copiii din centrele de plasament

Maria și Gheorghe Boldijar participă anul acesta pentru prima dată la Maratonul Internațional Sibiu cu un proiect ce are drept scop să aducă zâmbetul pe buze copiilor din centrele de plasament din Sibiu, Orlat, Turnu Roșu și din familii vulnerabile ce locuiesc la marginea Sibiului. De fapt, prin proiectul „Crăciun mai blând  pentru copii orfani și nevoiași” cei doi își doresc să le ofere unui număr de 180 de copii proveniți din centrele de plasament pachete individuale utile, ghete de iarnă pentru 50 de copii, un brad de Crăciun în comunitate, un concert de colinde și seri de vizionare a unor filme educative.

Maria și Gheorghe Boldijar sunt doi tineri proveniți din orfelinatele României, care au învins sistemul: au trecut printr-o perioadă neagră, în care au fost oameni ai străzii, iar acum, au locuri de muncă stabile și o familie cu doi băieței. Din 2014 au pornit o campanie umanitară pentru a sprijini copiii din orfelinate și familii nevoiașe.

Pentru prima dată la maraton

Este pentru prima dată când cei doi participă la un astfel de eveniment, iar bucuria pentru faptul că proiectul le-a fost acceptat este imensă.

„Ne bucurăm din tot sufletul pentru că proiectul nostru a fost acceptat la Maratonul Internațional Sibiu. Ideea ne-a venit din dorința de a ajuta în continuare copiii din centrele de plasament și de a duce mai departe campaniile pe care noi le-am desfășurat în fiecare an. Avem o prietenă care ne-a ajutat cu tot ce ține de înscrierea și de desfășurarea proiectului nostru, căreia îi mulțumim foarte mult pe această cale. Ne bucurăm că putem aduce pe chipurile copiilor un zâmbet și că îi putem învăța să facă ceea ce facem și noi, să ofere”, povestește Gheorghe Boldijar.

„Vrem să le oferim șansa de a avea ceea ce noi nu am avut”

Maria și Gheorghe Boldijar vor merge, de Crăciun, în trei centre de plasament din Sibiu, Orlat și Turnu Roșu și vor duce celor aproximativ 130 de copii cadouri în valoare de 60 de lei, fiecare, conținând obiecte de igienă personală, o jucărie și ceva dulce.

De asemenea, vor oferi același pachete și la 50 de copii proveniți din familii nevoiașe, care locuiesc la marginea Sibiului, împreună cu ghete de iarnă pentru ei. În această comunitate marginalizată vor împodobi un brad de Crăciun, împreună cu copiii, iar aceștia vor primi cadourile chiar sub brad. Cei doi soți mai plănuiesc să organizeze un concert de colinde cu copiii din centrele de plasament.

„Pe lângă micile cadouri, ne-am dori să creăm și dotările necesare pentru a putea să le oferim copiilor un mic cinematograf, să cumpărăm un videoproiector și un laptop pentru a le putea oferi micuților șansa de a avea ceea ce noi nu am avut atunci când am crescut în centrele de plasament”, explică Gheorghe Boldijar.

Suma pe care aceștia s-au propus să o strângă este de 18.100 de lei. Mai multe detalii despre proiectul lor puteți afla pe site-ul evenimentului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus