Luni,
20.09.2021
Parțial Noros
Acum
12°C

Spre UE ori Rusia? Basarabenii din Sibiu sunt chemați la vot pentru parlamentare

Spre UE ori Rusia? Basarabenii din Sibiu sunt chemați la vot pentru parlamentare

Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în județul Sibiu sunt așteptați la vot, duminică, 11 iulie 2021. Conform presei moldovene, principala luptă este între forțele pro-europene și cele care susțin apropierea de Federația Rusă.

Precum la fiecare scrutin al Republicii Moldova din ultimii ani, secția de vot pentru cetățenii moldoveni din județul Sibiu va fi amenajată în cadrul Școlii ”Regina Maria”, situată pe strada Zaharia Boiu a municipiului Sibiu. Secția de vot va fi deschisă între orele 07:00 – 21:00.

Scrutinul programat duminică are rolul de a desemna un nou legislativ al Republicii Moldova, după ce Maia Sandu, președintele țării, a semnat în luna aprilie a acestui an decretul de dizolvare a Parlamentului. La această situație s-a ajuns după ce toate șansele de a fi învestit un guvern s-au epuizat.

Conform celor de la Veridica.ro, pentru cele 101 de fotolii de parlamentar s-au înscris 23 de formațiuni politice. Principala luptă este dată, însă, între Partidul Acțiune și Solidaritate, fondat de președinta Maia Sandu, și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, condus de Vladimir Voronin și Igor Dodon. PAS militează pentru apropierea de Uniunea Europeană împotriva corupției, în timp ce formațiunea lui Voronin și Dodon susțin apropierea de Federația Rusă.

Detalii despre procedurile scrutinului electoral organizat de Republica Moldova pot fi obținute de pe platforma on-line a Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus