Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

An aniversar: Școala I.L. Caragiale propune cea mai mare întâlnire de promoții

An aniversar: Școala I.L. Caragiale propune cea mai mare întâlnire de promoții

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” sărbătorește, în acest an, 60 de ani de la înființare. Cu această ocazie au realizat proiectul „Aniversare 60 - Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale” care se află acum și pe Agenda Educațională a Primăriei Sibiu. Activitățile din cadrul acestui proiect debutează luni, 12 iulie, iar pentru ultimul eveniment care se va desfășura în data de 2 septembrie, organizatorii își doresc o participare semnificativă a cât mai multor membri ai comunității locale, foști absolvenți și nu numai. În acea zi se va dezveli bustul marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale, vor fi momente artistice oferite de ansamblul Junii Sibiului și de formația pop-rock formată din absolvenții școlii, dar și multe alte surprize.

Activitățile din cadrul proiectului „Aniversare 60 - Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale ” debutează luni, 12 iulie, cu concursul de pictură „My ideal school” („Școala mea ideală”), în cadrul căruia elevii vor portretiza prin diverse schițe, desene, picturi, școala ideală în viziunea lor, petrecând momente de neuitat în natură, alături de colegii și profesorii lor.

În cadrul celei de-a doua activități a proiectului, numită „Interviu cu absolvenții și profesorii școlii”, elevii vor fi cei care vor lua interviuri, reușind astfel să cunoască sub formă directă, orală, istoria comunității și a școlii în care învață.

Cea de-a treia activitate cuprinsă în cadrul proiectului se numește „Micro Istorie orală. Secvențe din trecutul școlii/60 de generații pentru comunitate”. În cadrul acesteia profesori, elevi și părinți voluntari vor extrage, colecta și centraliza date despre istoria instituției din arhiva școlii. Informațiile vor fi cuprinse în două lucrări tipărite, elevii reușind să experimenteze astfel ce înseamnă munca unui istoric și cum se colectează datele istorice.

În data de 2 septembrie, va avea loc, în Complexului Național Muzeal ASTRA – Sibiu, evenimentul interactiv „ Aniversare 60 - Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale”. În cadrul acestuia se dorește o participare semnificativă a cât mai multor membri ai comunității locale, foști absolvenți ai școlii și nu numai. Elevii vor descoperi modele de urmat printre personalitățile orașului, absolvenți ai școlii. De menționat, câteva dintre activitățile acestei zile, ce se dorește memorabilă: dezvelirea bustului marelui dramaturg român Ion Luca Caragiale, al cărui nume îl poartă cu mândrie și onoare școala, momente artistice oferite de ansamblul Junii Sibiului și de formația pop-rock formată din absolvenții școlii, expoziția de fotografie veche și cea cu desenele elevilor din cadrul Concursului „ My ideal School”, precum și un moment de divertisment realizat de secția germană a școlii.

Alte activități cuprinse în proiect

Elevii de gimnaziu vor intra în rolul de ghizi pentru colegii lor mai mici, prezentându-le acestora, în cadrul activității „Ghid pentru Caragiale – traseu cultural în Municipiul Sibiu” cele mai frumoase locuri din oraș.

„Ne jucăm și reciclăm! este titlul unei activități cu o deosebită valoare educativă, această activitate cuprinzând sublinierea importanței reciclării corecte a uleiului ars, dorindu-se creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative iremediabile produse de deșeuri asupra planetei. Activitatea de joc care îi urmează acesteia, „Sibiu la cutie”, oferă elevilor posibilitatea de a descoperi într-un mod inedit clădiri emblematice ale orașului Sibiu.

„Urmând cuvintele filozofului Octavian Paler: „ orice evocare devine în mod fatal o istorie șoptită a momentului în care amintirea începe să vorbească ”  ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ ION LUCA CARAGIALE” dorește să lase amintirile să vorbească invitându-i cu căldură și mult drag pe membrii comunității sibiene să i se alăture prin participarea la activitățile de celebrare a împlinirii celor 60 de ani de existență”, spun reprezentanții școlii.

Proiectul este înscris în Agenda Educațională 2021 a Primăriei Sibiu (https://cultura.sibiu.ro/agenda_educationala.html ), agendă care își propune să sprijine elevii și să stimuleze activitățile cu latură educațională. Inițiatorul acestuia este Asociația Prichindeii Caragiale care își propune să aducă în prim-plan interacțiunea dintre instituția școlii și comunitatea din care face parte, valorificându-se prin activități educaționale formale și informale învățarea și asumarea istoriei comunității și promovarea culturii și patrimoniului local.

Pentru participarea la activitatea Eveniment interactiv „Aniversare 60 - Școala Gimnazială Ion Luca Caragiale ” (Complexul Național Muzeal ASTRA, în data de 02.09.2021):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQfuY1u5I1SUrJhsE_LnOBqde2mKe6JsYYiy2-plD8zXlRRw/viewform?usp=sf_link

 Sursa foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Scoala I.L.Caragiale pe str. Vasile Alecsandri!
Raspunde

Jean

Acum 2 ani

da, tare asta! E ca si cum ai zice Sibiu este in Transilvania, cand el cuprinde toata mandria si floarea Olteniei!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus