Sâmbătă,
29.01.2022
Parțial Noros
Acum
-2°C

Un voluntar sibian a acordat primul ajutor într-un accident. „Tu ce te bagi, puștiule?”

Un voluntar sibian a acordat primul ajutor într-un accident. „Tu ce te bagi, puștiule?”

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat ieri povestea unui tânăr voluntar la SMURD care a ajutat la salvarea victimelor unui accident rutier pe DN14. Abordat de alți participanți la trafic cu replici precum „tu ce te bagi, puștiule?”, Răzvan a insistat să fie ascultat pentru ca răniții să scape cu bine.

Sunat de o cunoștință sâmbătă după-amiaza, Răzvan a aflat că pe DN14 avusese loc un accident în care au fost implicate trei mașini, iar mai multe persoane erau rănite. Tânărul sibian nu a stat deloc pe gânduri, ci s-a deplasat la fața locului unde a încercat să acorde primul ajutor victimelor. Mai mulți oameni erau strânși în jurul unei mașini contorsionate și încercau să scoată o femeie rănită, prinsă în interior.

I s-a spus să se dea la o parte, să îi lase pe oameni să scoată victima din mașină, însă el știa că nu este bine să facă asta. Așa că i-a convins pe cei prezenți să îl urmeze, deși la început s-a lovit de neîncredere și agresivitate.

„-Opriți-vă! Nu o mișcați până nu ajung paramedicii!

Unul dintre bărbați, jignit de remarca lui Răzvan, i s-a adresat pe un ton sfidător!

-Tu ce te bagi, puștiule? Nu vezi că e rănită? Trebuie să o scoatem! Ești cumva medic?”

La câțiva metri, doi copii, o fată de 12 ani și un băiat de 14 ani, erau în stare de șoc, aveau răni vizibile și păreau dezorientați, continuă povestea cei de la M.A.I. „Răzvan a încercat să îi calmeze și să vadă dacă rănile sunt grave. Băiatul sângera în zona capului și, până la sosirea echipajelor SMURD, i-a curățat fața cu apă și șervețele. În tot acest timp, încerca să o calmeze și pe fetița de 12 ani.”

Mai jos puteți să citiți întreaga experiență, dar și reacția celui care mai devreme îl numise „puștiule”.

Răzvan are 24 de ani și este voluntar SMURD de 1 an și două luni. În paralel, face școala de asistenți la Mediaș, fiind în anul trei. După absolvire, dorește să aibă o carieră în cadrul ISU, ca salvator pe ambulanță!

„Felicitări, Răzvane! Felicitări, puștiule!”, i-au urat într-un final cei de la M.A.I., pe pagina oficială de Facebook, în timp ce reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu i-au transmis că îl așteaptă în echipa lor.

Sursa: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus