Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Șase tipuri de jocuri, stâlp pentru urinare, copaci protejați. Cum cere Primăria să arate locurile de joacă pentru câini

Șase tipuri de jocuri, stâlp pentru urinare, copaci protejați. Cum cere Primăria să arate locurile de joacă pentru câini

La trei luni de la adoptarea unui proiect în Consiliul local Sibiu pentru amenajarea de locuri de joacă pentru câini, Primăria a lansat prima achiziție în acest sens. 

Administrația locală a lansat o procedură de achiziție directă a serviciilor de proiectare a trei locuri de joacă pentru câini în municipiul Sibiu. ”Luând act de necesitatea unor spații specializate și de voința cetățenilor manifestată prin petiții, cât și inițiativele grupurilor de consilieri locali, Primăria municipiului Sibiu va continua amenajarea de parcuri destinate câinilor, în principalele cartiere ale orașului, astfel încât acestea să fie ușor accesibile cetățenilor. Pe raza municipiului Sibiu au fost identificate mai multe zone verzi unde amplasamentul poate facilita amenajarea unor locuri de joacă pentru câini în cadrul natural existent: Aleea Șelimbăr (între locurile de joacă pentru copii), strada Câlnic (prelungirea străzii Oașa) și str. Maramureșului”, se arată în caietul de sarcini al procedurii. Fiecare parc pentru câini din aceste zone va avea o suprafață cuprinsă între 250 – 300 de mp.

”Amenajarea infrastructurii terenului va viza fie utilizarea directă, fie reabilitarea stratului vegetal existent pe respectivele spații verzi. Astfel, zonele cu vegetație necorespunzătoare vor fi decopertate și amenajate cu gazon rezistent, astfel încât suprafața de joacă a caninelor să fie acoperită cu iarbă”. 

Câte șase jocuri în fiecare loc

Locurile de joacă vor trebui să aibă bănci pentru proprietarii de animale, coșuri de gunoi și dispozitive cu pungi igienice, iar în jurul acestora urmează a fi plantați arbori. De altfel, acolo unde în interiorul locurilor pentru câini există deja copaci sau arbuști, aceștia vor fi protejați pentru a nu fi distruși de câini.

Animale pentru care administrația locală solicită amplasarea mai multor facilități în zonele care le sunt destinate. ”În fiecare locație se va asigura un mic perimetru, delimitat cu borduri, prevăzut cu sorturi de balast așezate pe o membrană geotextilă, compactate într-un strat de minim 25 de cm, perimetru în mijlocul căruia se va amplasa stâlpul destinat caninelor, pentru urinare. Stâlpul va fi fixat într-o fundație de beton”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectarea acestor locuri de joacă trebuie să asigure nu doar spațiile în care câinii să poată alerga fără lesă, ci și asigurarea unor facilități pentru distracția patrupedelor, cum ar fi rampele și obstacolele.

În fiecare loc de joacă, animalele vor avea cel puțin câte șase echipamente de antrenamente pentru agilitate: cercuri pentru sărituri, obstacol dublu pentru săritura în înălțime, pasarelă, tunel, obstacol tip cățărătoare/palisadă, obstacol pentru săritura în lungime. ”Se vor asigura și două echipamente susținătoare de lesă și un dispozitiv de tip cișmea cu vas incorporat la bază, alimentat cu apă potabilă”, mai solicită reprezentanții administrației locale pentru a 

Locurile pentru câini urmează să fie împrejmuite cu garduri înalte de 1,70 de m, confecționate din ”panouri bordurate de plasă tip eco (verde)”. Accesul se va face prin porți duble, prevăzute cu sistem de închidere. Proiectanților li se cere și studierea posibilității de amplasare de camere video.

”Implementarea acestor amenajări va stimula petrecerea timpului în aer liber, va contribui la creșterea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții cetățenilor”, caiet de sarcini elaborat de Primăria Sibiu

Societățile interesate de acest contract pot trimite depune o ofertă prin intermediul SICAP până cel mai târziu în 26 iulie. Printre documentele solicitate a fi elaborate în cadrul acestui contract se numără atât dosarul de obținere a autorizației de construire, cât și proiectul tehnic și detaliile de execuție. 50 de zile de la semnarea contractului este termenul de furnizare a acestor documentații.

În plus, firma angajată va trebui să asigure și asistența tehnică pe perioada derulării lucrărilor, etapă care va fi limitată la cel mult două luni.  

Citește și Primăria, Mureșan, Bibu, Bokor și alți șase consilieri: cum tot lucrează aleșii la ”complexele” parcuri pentru câini

Proiectul unui sibian pentru cățeii orașului: un spațiu de socializare în fiecare cartier

Locuri de joacă pentru câini. Fodor: Nu vă pot da un termen, să spun o lună - două, dar cât mai repede

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4409

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Aci Duțu

Acum 2 ani

Excelent proiect
Raspunde

Mihaly

Acum 2 ani

loc de joaca si pisatoare ptr caini... astea lipseau ca orasul sa functioneze si sa arate normal... au gandit nimic de zis... ☹️
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bobo

Acum 2 ani

Dar la Muzeul Satului tot nu putem intra cu patrupezii desi in toate tarile civilizate din Europa acesti patrupezi au dreptul sa intre si in magazine sau restaurante.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus