Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Copiii sibienilor, învățați să meargă corect cu bicicleta și să acorde primul ajutor. „BikeSchool este un proiect educațional rutier gratuit”

Copiii sibienilor, învățați să meargă corect cu bicicleta și să acorde primul ajutor. „BikeSchool este un proiect educațional rutier gratuit”

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani din Sibiu vor avea ocazia să învețe gratuit regulile de deplasare cu bicicleta, să-și dezvolte abilitățile practice în utilizarea bicicletei și să înțeleagă regulile de prim-ajutor. Toate acestea vor fi posibile prin intermediul proiectului educațional BikeSchool, iar începând de astăzi, 19 iulie, părinții care doresc își pot înscrie copiii pentru a participa lat oate aceste activități.

Mai exact, proiectul își propune ca într-o perioadă de două zile, aproximativ 200 de copii și tineri să parcurgă un circuit de patru ateliere: legislație rutieră, circuit și abilități practice pe bicicletă, curs de mecanică, prim ajutor, sănătate și nutriție, iar la final aceștia vor avea parte de câteva surprize.

„Asociația My Transylvania promovează de peste 13 ani conceptul de slow travel. În foarte multe activități includem și componenta de mobilitate sau activități pe bicicletă. Mersul pe bicicletă îți oferă șansa unor experiențe mai intense. E o deplasare înceată în care observi cum se schimbă locurile și oamenii” a declarat Cristian Cismaru de la My Transylvania, unul dintre inițiatorii proiectului, într-un comunicat de presă.

Proiectarea și dezvoltarea conceptului BikeSchool s-a făcut în colaborare cu My Transylvania, Urban Bike Revolution, Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu (IPJ), Crucea Roșie – Filiala Sibiu și Action Sport Sibiu. Acest prim eveniment educațional reprezintă un proiect pilot, obiectivul pe termen mediu și lung fiind integrarea unor astfel de cursuri în școli.

La începutul anului 2021 ne-am întâlnit cu Cristi și am încercat să valorificăm experiențele și pasiunile fiecăruia în beneficiul comunitar. Bicicleta, mișcarea în aer liber și sportul au fost elementele comune din viața noastră, astfel am început să dezvoltăm o serie de proiecte în jurul acestor idei. Am înțeles repede că e foarte important să investim în educație de aceea am conceput acest program” a explicat Andrei Rusu, fondator Urban Bike Revolution.

Părinții sunt invitați să înscrie copiii începând de luni 19 iulie, ora 11:00 pe pagina https://www.urbanbikerev.org/proiecte.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Educațională 2021, și susținut de Visma, Boromir, MedicalCorp și Băcănia Albota. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Florin

Acum 2 ani

Bravo pentru initiativa!

Raspunde

Matei

Acum 2 ani

https://www.facebook.com/events/4472118262806884
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus