Vineri,
24.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Rectorul ULBS: ”Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activitățile didactice și evenimentele să se desfășoare în sălile de studiu”

Rectorul ULBS: ”Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activitățile didactice și evenimentele să se desfășoare în sălile de studiu”

Rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu anunță, în ziua în care s-au încheiat înscrierile pentru admitere, că din toamnă toți studenții se vor întoarce în săli și laboratoare, intenția fiind de a relua predarea față în față.

În această sesiune de admitere la ULBS au fost validate peste 6000 de dosare. Dintre acestea aproximativ 5000 de dosare au fost validate pentru concursurile de admitere la programele de licență și aproximativ 1000 la programele de master.

O parte din facultăți continuă înscrierile la master până în toamnă, conform calendarului de admitere al ULBS.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu anunță că a încurajat și încurajează în continuare campania de vaccinare. La nivelul universității, un procent de 80% dintre angajați sunt vaccinați și un număr de peste 200 de studenți au fost implicați în diferite activități de voluntariat împotriva Covid-19.

”Deși nu vom condiționa de vaccinare accesul în sălile de curs, le recomandăm tuturor studenților noștri, actuali și viitori, să se informeze din surse oficiale și să ia decizia în cunoștință de cauză”, spun oficialii universității sibiene.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este pregătită pentru a începe anul universitar 2021-2022  în format „față-în-față”, în sălile de curs. Am învățat lecțiile pandemiei și ne-am dezvoltat abilitățile digitale, ceea ce e un lucru foarte bun. Vom folosi aceste competențe și în viitor, în activitățile didactice, iar acest lucru cred că va ajuta procesul educațional. Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activitățile didactice și evenimentele să se desfășoare în sălile de studiu, în bibliotecă, în amfiteatre și aule, în sălile de laborator. Desigur, toate acestea depind de contextul pandemic și de aceea susținem campania de vaccinare cu toate forțele. Decizia noastră de a reveni în sălile de curs nu poate fi întoarsă decât de o hotărâre a autorităților competente, în contextul creșterii cazurilor de îmbolnăvire, deci doar dacă amenințarea la adresa sănătății noastre și a celor dragi nouă va crește”, a declarat Sorin RADU, Rectorul ULBS.

Vizualizari: 5186

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 luni

Foarte bine, rectore! Asa se face scoala, nu cu suport de curs trimis online!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus