A muncit 15 ani ca să aibă propriul magazin de optică medicală în Sibiu: „Nu ofer ce am mai scump, ofer ceea ce i se potrivește omului”

O pasiune pe care a descoperit-o dintr-o întâmplare, optometria a urmărit-o pe Florina Chitic de-a lungul anilor și a convins-o să își pună bani deoparte pentru ca într-o bună zi să își poată deschide propriul magazin. Ceea ce s-a și întâmplat. Mai bine de un deceniu mai târziu de la primul ei job în Sibiu, Florina are o facultate în domeniu absolvită și propria sa afacere, în centrul orașului.

S-a mutat acum 15 ani în Sibiu și, la două zile după, s-a și angajat. În acea perioadă urma cursurile unei facultăți de asistență socială, un domeniu care o atrăgea, dar nu într-atât încât să se vadă făcând asta toată viața. În schimb, jobul pe care îl găsise era la un magazin de optică medicală, unde cu timpul și-a dat seama că aceasta i-ar putea fi menirea. Așa se face că a decis să urmeze cursurile unei facultăți de optometrie.

„Mi-a plăcut Sibiul, am o casă acum aici și nu am mai vrut să plec. Prima dată am fost angajată, fără să fi avut facultatea de optometrie. După două zile după ce am ajuns în Sibiu mi-am găsit și de lucru. În schimb, mi-am dat seama că spre deosebire de cursurile pe care le făceam atunci, optometria mi-a plăcut mult mai mult. Așa că am făcut și facultatea”, spune Florina.

Ea explică faptul că ce îi atrage pe clienți la magazinul ei este atitudinea pozitivă și dorința ei de a-i ajuta să găsească ochelarii perfecți, indiferent de prețul lor. Nu o interesează să vândă ce e mai scump, ci mai degrabă ce e mai potrivit.

„Îmi place să ajut omul. Nu ofer ce am mai scump, ofer ceea ce i se potrivește omului. Și asta se simte. Nu merg pe target. Sunt apreciată de oamenii care vin aici și de când mă știu din vorbă în vorbă mi-au venit clienții. Un client mulțumit mai trimite alți doi.”

Investiție în afacerea la care a visat

Florina povestește că a simțit de la început că acesta va fi visul ei - deschiderea unei afaceri proprii, care să se deosebească de lanțurile de magazine setate doar pe profit.

„Pe 8 martie am deschis oficial propriul meu magazin. Am investit aproximativ 40-50.000 de euro în aparatură mai ales. Am luat-o de la zero. Am pus bani deoparte de-a lungul timpului pentru această afacere, pentru că a fost visul meu - să nu mai lucrez pentru nimeni. Cred că rezist în fața lanțurilor de magazine tocmai prin dorința de a oferi clientului ceea ce își dorește, nu ceea ce vreau eu să-i vând ca să fac profit”, spune ea.

Mărturie pentru prietenia și dedicarea cu care se ocupă de clienți îi stau cei care au urmărit-o de la vechiul loc de muncă la noua sa afacere. „Îmi doresc să creez și o legătură de prietenie cu clienții mei și mi se pare că reușesc asta. 90% din clienții care veneau la vechiul loc de muncă au venit și aici. Nu m-am așteptat să fiu atât de căutată, dar mă bucur că sunt apreciată.”

Pe Florina Chitic o găsiți în fiecare zi, de luni până vineri de la 10 la 18 și sâmbătă de la 10 la 14, pe strada Tribunei, la numărul 3. Duminica este închis.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus