Marţi,
21.09.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Loturi de înghețată Milka sunt retrase de pe piață. Înghețata depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă

Loturi de înghețată Milka sunt retrase de pe piață. Înghețata depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă

Mai multe loturi de îngheţată Milka vor fi retrase de pe piaţă după ce s-a constatat că ingredientul stabilizator pe bază de plante depăşeşte limitele legale pentru oxidul de etilenă, potrivit unui anunţ postat sâmbătă de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) și citat de Agerpres.

"Froneri Ice Cream România recheamă de pe piaţa din România produsele din gama sa de îngheţată din loturile enumerate mai jos: Milka Vanilla&Chocolate Stick 20x71 gr, lot M1119, data de expirare 31.04.2023, Milka Chocolate Hazelnut Stick 20X69 gr, lot 1117, data de expirare 31.04.2023, Milka Vanilla&Chocolate Stick MPK, 284 gr, lot 1145, data de expirare 31.05.2023, Milka Chocolate Hazelnut Stick MPK, 176 gr, lot 1106, 1107, data de expirare 31.04.2023. Motivul rechemării: Froneri Ice Cream Polonia, în calitate de producător al produselor enumerate mai sus, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producţia sa de îngheţată şi care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea îngheţatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depăşesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă", se precizează în anunţul citat.

Producătorul precizează, în context, că stabilizatorii pe bază de plante utilizaţi de Froneri sunt livraţi ca un amestec de ingrediente stabilizatoare diferite şi sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât este considerat foarte puţin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor. "Producţia de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină şi am început o campanie de retragere a acestora. Toate celelalte produse ale Froneri Ice Cream România, diferite de loturile de mai sus, nu sunt afectate", se arată în anunţ.

Froneri solicită consumatorilor să nu consume produsele din loturile sus menţionate, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care le-au achiziţionat. În cazul returnării, este necesară prezentarea bonului fiscal. Returnarea produselor cu datele menţionate ar trebui efectuată până la data de 9 august 2021.

Ce este oxidul de etilenă

Oxid de etilenă, C2H4O, este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric. Utilizarea atmosferelor bazate pe oxid de etilenă şi bioxid de carbon este tehnologia cea mai des utilizată pentru sterilizarea obiectelor modificate termic sau pentru obiecte de unică folosinţă.

Vizualizari: 1415

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Gicu

Acum 1 lună

Saptamana trecuta Mars, acum Milka. Nunai marci scumpe! Ce bine ca nu-mi permit inghetata asa de scumpe! Nu ma umplu de e-rile lor!
Raspunde

Kokos

Acum 1 lună

Daca astea scumpe au e-uri , gandeste-te cate e-uri au alea ieftine!
Raspunde

Marioara

Acum 1 lună

Mai mare rusinea! Te-ai fi asteptat la inghetata cu vanilie in vafe, facuta de S... na , nu la firme celebre care platesc publicitate din greu...Rusine, tovarasi capitalisti!
Raspunde

GiGi Ping

Acum 1 lună

tovarasi capitalisti = dar tu ce fel de inghetata ai halit in epoca de aur ? Praz cu usturoi ?
Raspunde

@gigi ping

Acum 1 lună

In epoca de aur, industria chimica nu era chiar asa de dezvoltata, inseamna ca nu erau atatea arome artificiale si potentiatori de gust. Am mancat (poate tu halesti) inghetata din comertul socialist! Praz cu usturoi au mancat rudele tale care au venit sa lucreze la fabricile din Sibiu!
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Pana la urma vor invata si snobii si fitosii ca scump nu insemna intotdeuna mai bun. Si nici nu inseamna ca ce este strain este mai sanatos. Iar acelasi lucru este valabil si in cultura. Poate li se va aprinde vreun beculet si celor ce injura traditiile si obiceiurile noastre romanesti si vor sa aduca toate mizeriile din import.
Raspunde

Contra

Acum 1 lună

Cati snobi n-ar fi mancat din inghetata aia... Sa va fie de bine, fratilor!
Raspunde

Munteanu

Acum 1 lună

Dragi cititori, va recomand vafa cu vanilie si ciocolata de la P...ny...
Raspunde

@@@

Acum 1 lună

Uite, chiar acum mananc o vafa cu vanilie de de la P....y.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus