Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Gafe în serie la 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Raluca Turcan, Răzvan Pop, Tiberiu Drăgan i-au urat ”la mulți ani”

Gafe în serie la 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Raluca Turcan, Răzvan Pop, Tiberiu Drăgan i-au urat ”la mulți ani”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, directorul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), Răzvan Pop și managerul Transelectrica Sibiu, Tiberiu Drăgan au gafat astăzi urându-i ”la mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal, la 300 de ani de la nașterea sa. Guvernatorul Transilvaniei s-a născut la 26 iulie 1721 şi a decedat în 1803. „Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook. Ulterior, ministrul Muncii și-a editat postarea.

Aceeași greșeală au făcut-o, tot pe pagina de socializare, alți doi liberali: Răzvan Pop și Tiberiu Drăgan. ”La mulți ani Samuel von Brukenthal!!! De 300 de ani ne faci mândri ca suntem sibieni”, a scris Răzvan Pop. Semnalat că poate nu e cazul să-i spui la mulți ani unei persoane decedate, liberalul a venit cu o explicație. De altfel, el nu și-a editat postarea. ”Așa cum de 15 ianuarie este plină România de urări de la mulți ani pentru Mihai Eminescu nu văd de ce nu putem folosi aceeași licență și în acest caz..”, a scris Pop.

Și managerul Transelectrica Sibiu, Tiberiu Drăgan, i-a urat la mulți ani baronului. ”La Mulți Ani Samuel von Brukenthal!”, a scris fostul viceprimar al Sibiului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Neli Lotrean

Acum 2 ani

Sa ridici în slavi un asupritor străin care a subjugat sute de ani neamul romanesc și l-a izgonit în munți, după ce i-a luat fiii, fiicele si avuția strabuna, înseamnă trădare de tara! Eroii Sibiului ar trebui sa fie Tudor Vladimirescu, Alexandru cel Bun si Constantin Brâncoveanu, nu străini de neamul romanesc și de credința strabuna! Romani, treziti-va!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Telenovele staliniste

Acum 2 ani

Apropo de ''neamul romanesc'', mare fan al telenovelelor turcesti. Aia banuiesc ca nu v-au facut sclavi secole de-a randul. Sasii chiar ca n-au avut vreo problema cu valahii, din contra, orasul a adapostit destui domnitori din sud, de invaziile otomane...a caror telenovele acum sunteti mari fani. Ca scriem (tampenii) despre Brukenthal...a fost inlocuit de Iosif al II-lea, motiv ca era prea in varsta, motiv real era ca baronul s-a opus rascoalei lui Horea, Closca si Crisan.
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Absolut de acord, Neli Lotrean. USR-istii si PNL-istii idioti care dau dislike nu sunt Sibieni, sunt hermanstadteni. Sunt snobi bagati prin politica, cu fite si figuri in ei. Habar nu au de istorie, de politica, de nimic din ce se intampla. PNL si USR put a prostie si incompententa. Niste idioti utili pusi acolo tocmai pentru ca sunt prea prosti sa stie mai bine de atat.
Raspunde

Rascolitul

Acum 2 ani

Se poate sa te opui unei rascoale??Explicati va rog ca eu inteleg mai greu.
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 ani

”La mulți ani Samuel von Brukenthal!!! De 300 de ani ne faci mândri ca suntem sibieni”, a scris Răzvan Pop. E de ras cu lacrimi daca nu ar fi de plans... Ce istorie isi asuma unii sibienii sau stiu ?? Dar asa-zisii liberali??? Invatata unde? Le propun sa ii faca un tort si sa il puna sa sufle in lumanari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Monique

Acum 2 ani

Urarea de La multi ani nu a fost adresata lui Sami ca om, ci spiritului pe care-l simbolizează, acela al demnității, libertății, deschiderii europene concomitent cu efortul în sensul păstrării identității naționale, al generozității și responsabilității pentru oraș, pentru tinerii săi, pentru viitor. Acesta e un spirit propriu Sibiului.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Lasa-ne,Monique, cu spiritul si cu spiritismul! Daca facea Viorica Dancila asa o gafa, toata presa, tot facebookul si instagramul luau foc! Parca ii si aud: "pruasta" Romaniei... Asa, daca a gafat Raluca, vii cu povesti cu spirite... Traim in secolul XXI si suntem niste fiinte pragmatice ca si cei care ne conduc si ureaza la multi ani spiritului unui decedat!
Raspunde

Petru

Acum 2 ani

Vorbești că să nu taci. Ce deschidere europeană? Ce identitate națională? Sau poate nu stii ca era neamt? I-ai atribuit atatea calități acestui "stapan" cate ti-a permis dicționarul. Stiai ca pe vremea "aparatorului identității nationale" țăranii valahi din marginime nu aveau acces în orașul "săsesc " Sibiu decât pentru aprovizionare cu produse agricole, dar și aceștia trebuiau să părăsească orașul la lăsarea serii? Totuși urarea este adresată direct lui "Sami" și nu spiritului (doar dacă "Sami " s-a transformat în fantoma cu același nume).
Raspunde

Samuel

Acum 2 ani

@Petru.....acum au acces si uite ce au facut din oras. Prapad. Au stiut sasii ce fac.
Raspunde

Alzara1918

Acum 2 ani

Conjurația semidocților !
Raspunde

CX

Acum 2 ani

Pop si Dragan ar trebui sa fie repetenti la lb. romana. Pentru cazul vocativ se foloseste virgula. Acesta este PNLul lui Brateanu?
Raspunde

CX

Acum 2 ani

Pardon! Acum vad ca nici madam turcan nu a pus virgula. Ce PENIBILI!!!
Raspunde

Periscop

Acum 2 ani

@CX Înainte de a da lecții altora, ai grijă să nu greșești tu însuți. Celebra familie de liberali se numea BRĂTIANU. Și nu, ,,Brăteanu” cum ai scris mătăluță.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

De ceilalti doi nu ma mir, dar nu ma asteptam la asa ceva din partea marelui istoric si cercetator Razvan Pop! Rusinica, Razvane!
Raspunde

Icsulescu

Acum 2 ani

Nu pot gresi trei in acelasi mod penibil.Vedeti cate morti violente au avut loc in ograda lui Bruky si atunci invocarea unui "spirit" cu "multi ani sa traiesti" nu e doar ridicola.
Raspunde

Rammstein

Acum 2 ani

Odihnește- te în pace tuta sibiului...!!..cu cei trei făcuți la ruși plus școală de cadre ,gonflabila asta încă nu știe să numere până la 100...venită de prin fundul moldovei arătarea a crezut că dacă se muta la sibiu automat devine cultă, 'telectuală,dar culmea soarta e tot potrivnică cu ea, scoate rahatul la suprafață!!..Si asta decide soarta a peste 5 milioane de pensionari!!..adica îi bagă în pămînt... Băi Iohannis faină alegere ai făcut!!..te-a facut de arahat...
Raspunde

Miki maus

Acum 2 ani

Cum sa ridici in slavi pe cineva care a lasat "o bibioteca monumentala", cand tu PNL nu atribui fonduri suficiente Bibliotecii ASTRA https://www.turnulsfatului.ro/2021/06/23/concedierile-de-la-biblioteca-astra-sindicalistii-se-pregatesc-de-procese-rdquo-cine-va-suporta-costurile-rdquo-183034
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Bine zis! Biblioteca aceea "monumentala" trebuie intretinuta, asa cum si colectia de carti a bibliotecii Astra, Muzeul Asociatiunii facut de niste romani inimosi, nu de un baron sprijinit de un imperiu, trebuie intretinut si promovat.
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

După ce Raluca Turcan i-a urat „La mulți Ani!” baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei Habsburgice, la data la care ar fi împlinit 300 de ani dacă n-ar fi fost de mult oale și ulcele, reacțiile n-au încetat să se rostogolească pe platformele de socializare: atât despre gafa de a-i ura unui mort să trăiască mulți ani, cât și despre idolatrizarea de către o reprezentantă a statului român a unui personaj care a fost reprezentantul ocupației străine într-un teritoriu românesc. Sibienii continuă să-i răspundă Ralucăi Turcan, simpatizanta ocupantului habsburgic din Ardeal: Cine face hora-n deal? Slugile lui Brukenthal! Noi să mergem la ciocoi, să luăm pământu-napoi! https://www.activenews.ro/stiri/Sibienii-continua-sa-i-raspunda-Ralucai-Turcan-simpatizanta-ocupantului-habsburgic-din-Ardeal-Cine-face-hora-n-deal-Slugile-lui-Brukenthal-Noi-sa-mergem-la-ciocoi-sa-luam-pamantu-napoi-168287
Raspunde

GiGi Ping

Acum 2 ani

sa traiesti si tu Ca ceasca
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus