Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Surse: Șeful DSP, dr. Daniel Chelcea, va candida pentru postul de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu

Surse: Șeful DSP, dr. Daniel Chelcea, va candida pentru postul de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu

Actualul director interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, col. dr. Daniel Chelcea, ar urma să-și depună dosarul de candidatură pentru funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu, susțin surse apropiate instituției. Contactat de Turnul Sfatului, Chelcea nu a infirmat această informație, însă nici nu a confirmat-o. ”Mai e timp până acolo. În acest moment nu confirm această informație”, s-a limitat să spună medicul sibian.

Detașat la conducerea DSP de șapte luni

Colonel dr. Daniel Chelcea a fost detașat la conducerea DSP la jumătatea lunii noiembrie 2020. Detașarea s-a efectuat după ce fostul director, Gabriel Budescu a demisionat. În acel moment, rata de infectare cu virusul SARS CoV-2, în municipiul Sibiu era de 13,65 la mia de locuitori, iar incidența cumulată la nivelul județului Sibiu era de 9,01/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 31 august

Conform regulamentului concursului, publicat de conducerea Spitalului Clinic Județean în 14 iulie data limită pentru depunerea dosarelor este 31 august. Conform acestui anunț, în 9 august, candidații vor putea efectua o vizită a spitalului. 2 septembrie este data limită până când se verifică dosarele, în 8 septembrie se publică proiectele de management, iar în 15 septembrie se susține de către candidați proiectul de management. Afișarea rezultatelor se face în 16 septembrie.

6,56, cea mai mare notă la ultimul concurs

La precedentul concurs, desfășurat la începutul lunii iunie, niciun candidat nu a reuşit să promoveze concursul de manager al Spitalului Județean Sibiu. Cele trei candidate, Daniela Bozga, Liliana Coldea (fost manager demisionar, acuzat de Ministerul Sănătăţii de „management defectuos”) şi Cristina Florica Neagu au fost respinse, după ce au obţinut note cuprinse între 5,82 şi 6,56. În premieră pentru acest spital, în acest concurs, din comisia de concurs au făcut parte și manageri de spitale din ţară. Preşedintele comisiei a fost fostul manager, Cornel Benchea.

Manager interimar de la începutul anului 2021, Florin Neag, a renunțat la funcție după ce a câștigat concursul de manager al Spitalului de Psihiatrie, iar în locul său a fost numit, tot interimar, fostul director administrativ al instituției, Robert Fotache. El ocupa funcția de director administrativ din august 2016.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gigi contra

Acum 2 ani

Sa-i uram mult succes!
Raspunde

1

Acum 2 ani

de unde pana unde, facem din institutiile civile, militarizare ? Omul merge la pensie si vrea sa cumuleze pensia speciala militara nesimtita cu salariul de bugetar manager de spital. Chiar atat de rau a ajuns sibiul asta incat sa nu poata fi administrat decat cu forta bruta ?' Sibiul nu e oras militar inchis, mergeti in camp si faceti-va unitati, garnizoane, academii, centre nato etc !! NU IN ORAS, debililor!
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

Si evident ca singur......Tanar pensionar militar.....Cine ** i gaseste pe toti astia ? Nu stiu cum o sa ne descurcam la bucatarie.....Nici prune nu prea avem anul asta.......Cum ne vindecam de greata reformelor promise dar ne puse in practica.....Cu ce e mai bun asta decat pensionarul militar al PSD ului ? Alo, Barna,Eckert...Se aude? Voi decontati.....Un Bou care striga PUIE MSD in Piata Mare....
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

Mă scuzați, pe Echert asta l au aruncat tovarășii de drum peste bord... În fine vreau să pricepeți Barna&friends că suntem mulți care ne-am pus speranța de mai bine în voi și dezamăgirea este maximă.... Atât la nivel local cât și național...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus