Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

VIDEO Reorganizarea șefilor din Primărie, amânată după înțepături dinspre Fodor către Bibu: ”Nu ați lăsat o ușă deschisă”

VIDEO Reorganizarea șefilor din Primărie, amânată după înțepături dinspre Fodor către Bibu: ”Nu ați lăsat o ușă deschisă”

O amplă reorganizare care vizează mai ales posturi de conducere din aparatul funcționăresc cu care lucrează primarul Astrid Fodor a fost amânată pentru o ședință următoare.

Pentru ședința programată în după-amiaza zilei de joi, primarul Sibiului, Astrid Fodor, a promovat un proiect de hotărâre prin care propunea reorganizarea mai multor servicii și direcții din subordinea sa: pornind de la Serviciul juridic și de contencios, direcția responsabilă de proiecte din fonduri nerambursabile sau Direcția Tehnică și de până la Serviciul responsabil de resursele umane sau cel de comunicare și marketing.

Înaintea supunerii la vot a acestui proiect a intervenit liderul de grup al consilierilor PNL, Adrian Bibu, care a solicitat amânare. ”Este o schimbare majoră și totodată am dorit să vedem și ce se urmărește. Noi ne-am dorit să analizăm (acest proiect – n.r.) și am decis astăzi să ne abținem la acest punct”, a spus Adrian Bibu.

Astrid Fodor s-a arătat iritată de abordarea fostului ei contracandidat la Primăria Sibiu. ”Dacă decizia dumneavoastră oricum este luată, orice explicație este inutilă. Colegii dumneavoastră din comisie au primit explicații. Deci nu ați lăsat o ușă deschisă unor discuții. Ați zis «ne-am hotărât să nu votăm». În această situație vă vom da explicațiile de care aveți nevoie și după aceea decideți. La următoarea ședință”, a declarat, scurt, Astrid Fodor.

Prin urmare, pentru reorganizarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Sibiu au votat doar reprezentanții FDGR și cel al PSD, prezent la ședință. Cei nouă consilieri PNL și cei patru USR PLUS s-au abținut, prin urmare proiectul a fost respins.

Fodor: ”Totuși vreau să revin”

La finalul ședinței de Consiliu local, Astrid Fodor a anunțat că vrea să detalieze motivele care au determinat-o să inițieze proiectul de reorganizare a aparatului funcționăresc din subordinea sa. ”La schimbarea organigramei s-a avut în vedere eficietizarea aparatului primarului. Nu s-au înființat posturi noi, am luat posturi de conducere de la sectoare mai puțin importante și am avut în vedere direcțiile care cred că pentru administrație sunt importante. Am avut în vedere și PNRR-ul care urmează acum, de exemplu”, a început Astrid Fodor.

Primarul Sibiului a început cu exemplul Serviciului juridic, contencios și registrul agricol, unde un compartiment este propus a se desființa pentru înființarea a două birouri, unul Juridic și unul Contencios Administrativ. ”Servidiul juridic gestionează peste 360 de litigii și vizează mii de documente pentru legalitate. Are un singur șef de serviciu care este depășit. Am împărțit în două, să avem un șef pentru juridic și unul pentru contengios. Deja numărul de procese este foarte mare”, a detaliat Astrid Fodor rațiunile modificărilor propuse.

În ceea ce privește Unitatea de Implementare a Proiectelor, primarul a arătat că aceasta avea drept obiectiv urmărirea contractele de creditare și execuția acelor credite. ”Am ajuns la final, sunt ultimele străzi pe care le realizăm din creditul BERD”, a anunțat Fodor, care a explicat că funcționarii acestei Unități urmează a fi transferați la serviciul responsabil de proiectele din fonduri nerambursabile europene.

”La nivelul Direcției Tehnice sunt probleme în ceea ce privește controlul. Se dau zeci de avize de intervenție în infrastructură, dar care nu mai apucă a fi verificate dacă au fost respectate Am înființat un post de șef de Birou”, a dat un exemplu din Direcția Tehnică, unde a propus înființarea Serviciului administrativ de gospodărire locală.

”Noi cu aceste modificări ne îmbunătățim activitatea în sectoare vitale. Niciun serviciu nu suferă din faptul că se mută aceste posturi, care oricum nu erau ocupate pentru că am considerat că nu este nevoie de a ocupa posturi doar pentru a servi anumite persoane”, a adăugat Fodor.

”Eu doar asta am vrut să vă spun ca să puteți medita asupra acestui proiect. Poate că nu vi s-au dat explicații suficiente, deși am văzut că în Comisia de specialitate formată din consilieri din toate formațiunile politice a aprobat, deci li s-a dat explicații și au înțeles, eu am venit doar cu câteva detalii suplimentare, pentru a nu pleca acasă cu impresia că ce interese am vrut noi să rezolvăm aici pentru unul sau pentru altul”, primarul Astrid Fodor

Înțepături mai domoale către final: ce mai contează presa?

După prezentarea făcută la final de ședință de Astrid Fodor, Adrian Bibu a intervenit. ”Nimeni nu s-a gândit din încăperea asta că vreți să rezolvați vreun interes. Dar, în calitate de consilier, când votăm o modificare amplă de organigramă e bine ca să înțelegem fenomenul. Și noi, în calitate de consilieri, suntem întrebați de reprezentanții presei, de ce am votat. Nu e normal să cunoaștem bine? Tocmai de aceea am rugat președintele de comisie să amâne proiectul, și în speranța că poate ne întâlnim cumva să ni se explice aceste lucruri. Acum, mai pierdem o lună, ceea ce nu e bine, știu cât durează să dai drumul la angajări. Nu am pus la îndoială buna credință, ci am vrut doar să înțelegem fenomenul”, a adăugat Adrian Bibu.

Intervenția a înmuiat tonul primarului Astrid Fodor, care a revenit, totuși, cu o replică. ”Mă bucur că ați precizat chestia asta. Eu mai puțin îmi pun, când iau o decizie, nu mă gândesc atâta ce mă va întreba presa și mă gândesc dacă decid bine pentru cei care m-au ales și pentru colectivul care lucrează aici. Eu doresc ca cel care lucrează în Primăria Sibiu să fie conștient că munca lui contează și nu că stau alții. Plec de la premisa că, poate, și raportul a fost mai mult o înșiruire de date cu prea puține explicații. Și eu plec de la buna credință, nu de la reaua credință”.

Cel care a avut ultimul cuvânt pe acest subiect a fost tot Adrian Bibu. ”Eu când mă refer la presă, mă gândesc că presa transmite alegătorilor care ne-au trimis aici ceea ce se întâmplă. Și atunci și alegătorilor, dacă mă întâlnesc, eu trebuie să le explic”.

Vezi în înregistrarea de mai jos a ședinței Consiliului local Sibiu momentul supunerii la vot a proiectului (minutul 06:10) și intervenția de la final a primarului Astrid Fodor (minutul 30:35)

Consultă aici Proiectul de hotărâre referitor la reorganizarea aparatului din subordinea primarului Astrid Fodor

Sursa foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Dani ocna

Acum 2 ani

asta e intre o bunica si un bataus rezulta B&B,pierd contribuabilii
Raspunde

Doru

Acum 2 ani

Primaria Sibiu e un dezastru,si ar trebui reorganizata total,in frunte cu d.na primar,care ar fi bine sa plece cat mai repede din functie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

nu pleacă, fiind votată de majoritatea cetățenilor Sibiului. nu-ți convine, pleacă tu de unde-ai vint
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

43%, nu majoritate. dar pt ca a iesit pe primul loc...

Raspunde

Gigi autofill

Acum 2 ani

@Aci Dutu: in primul rând Sibiul nu are “cetateni” pentu ca cetateni este un termen care se referă la persoanele câte aparțin unui stat, nu oraș; iar in al doilea rând, majoritatea locuitorilor Sibiului pur și simplu nu au mers la vot ca n-au avut pentru cine, deci Fodor nu este opțiunea majorității. Te-ai găsit tu sa-i spui alui sa plece de unde a venit, isteț mic.

Raspunde

Tepeș

Acum 2 ani

As da i bila alba lui Bibu pentru ca, aici, a ridicat un semn de intrebare in privinta totalitarismului promovat de primarita in institutia pe care am votat sa o conduca. Ce nu pricep alesii e ca ei trebuie sa ne reprezinte, nu sa faca pe nebunii dupa cum viseaza noaptea. Sa explice ce si cum, sa ceara acordul, sa convinga consilierii, cei care, in fapt, ar trebui sa-i dea de lucru doamnei primar. Well done, this time, mr. Bibu!
Raspunde

Mihaly

Acum 2 ani

doi papagali...unul mai mare si mai infoiat ca celalalt
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

papagalii tăi roșii ar fi mai buni?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jeg de oras

Acum 2 ani

bibu, vai de capu lui, un student mediocru! s-au gasit: un inginer textilist cu un turist praf si pulbere! 2 nulitati ale sibiului, va uitati cum arata orasul si apoi va uitati la panaramele astea doua! 2 nulitati care neam de neamul lor nu aveau ce cauta in functiile astea! 2 specimene de care sb trebuie sa scape urgent! SA VINA OLTENII ! VALORILE!
Raspunde

GiGi Ping

Acum 2 ani

sa se plimba oltenii la vale

Raspunde

Ada Abrudean

Acum 2 ani

Bibu in sus, Bibu in jos, dar despre faptul ca nici USRPLUSistii nu au votat, nu spune nimeni nimic! Acum sunt aliati toti impotriva FDGR pt ca nu pot sa-i ierte pe sibieni ca nu au ales nici PNL si nici USRPLUS. Nici nu stii care sunt mai mizerabili. PNL sau USR-PLUS?
Raspunde

Radu vasile

Acum 2 ani

nu i nimic, va privim pe toti atenti, s a terminat cu vrajeala
Raspunde

Big Brother Alin B.

Acum 2 ani

Bibu presedinte PNL Sibiu. E capabil, muncitor, tovaras de nadejde , alb la fata,(ca mine), pravoslavnic din marea familie a slavilor. Dumbrava vicepresedinte.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus