Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
8°C

Singurul oraș fără rețea de apă își face popicărie de un milion de lei

Singurul oraș fără rețea de apă își face popicărie de un milion de lei

Un milion de lei a alocat administrația din Miercurea Sibiului pentru a construi, în termen de doi ani, o popicărie. Miercurea Sibiului este singura localitate urbană din județul Sibiu care nu are rețea de apă și canalizare, acestea urmând fi realizate din din fondurile accesate de Apă Canal SA Sibiu în actualul exercițiu bugetar european.

Este pentru a doua oară când Primăria Miercurea Sibiului scoate la licitație contractul de proiectare și execuție a unei popicării pe un teren de 1.245 de mp, aflat pe strada Ilie Măcelaru, lângă sediul Poliției. ”Necesitatea și oportunitatea proiectului au apărut datorită intenției Consiliului local Miercurea Sibiului de a construi un imobil cu destinația de popicărie/bowling, ce vine să întregească zona sportivă centrală din localitate. Jocul de popice, care are corespondent în ziua de azi în bowling, este un joc de tradiție în localitate, fiind practicat de mulți tineri din oraș și satele aparținătoare. De altfel, jocul de popice este renumit în această zonă din Mărginimea Sibiului, având loc încă de zeci de ani competiții oficiale între diferitele sate din apropiere”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului.

Popicăria ar urma realizată în doi ani de la semnarea contractului, pentru care au fost alocați 1,03 milioane de lei, cu tot cu TVA: în primele șase luni - proiectarea, iar în următorul an și jumătate – execuția.

”În ceea ce privește fondurile necesare realizării investiției, acestea vor fi suportate din bugetul local al orașului, fiind o investiție dorită și promovată de toți locuitorii orașului”, studiul de fezabilitate realizat pentru popicărie

Popicăria urmează a fi amenajată în cadrul unei clădiri cu o suprafață utilă de 307 mp, pe un singur nivel și în interiorul căreia vor fi amenajate două piste de bowling, hol de acces, zonă de relaxare, oficiu și grupuri sanitare.

O schiță a popicăriei licitată pentru Miercurea Sibiului

16 august 2021 este termenul limită până la care firmele interesate pot depune o ofertă. Precedenta licitație organizată pentru atribuirea acestui contract, în luna iulie a acestui an, a fost anulată, deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

Vizualizari: 3998

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ina

Acum 2 luni

Cu deschiderea noii popicării poate se va organiza și campionatul mondial în minunatul oraș Miercurea Sibiului.

Raspunde

John doe

Acum 2 luni

Alte filme proaste în regia primarilor români...

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus