Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Daniel Olteanu, președintele ALDE: „Ne aflăm la Sibiu pentru că ALDE merge mai departe”

Daniel Olteanu, președintele ALDE: „Ne aflăm la Sibiu pentru că ALDE merge mai departe”

Daniel Olteanu, președintele ALDE România a fost prezent ieri, 31 iulie, la sediul Alde Sibiu, alături de secretarul general al partidului, Luiza Marian, vicepreședintele partidului, Mihaela Hușanu și Violeta Sora, vicepreședinte Alde și președinte al filialei ALDE Sibiu. Reorganizarea filialelor județene și a organizațiilor locale ALDE, obiectivele partidului, dar și conflictul Cîțu-Orban au fost principalele subiecte discutate în cadrul conferinței de presă.

„Ne aflăm la Sibiu o parte consistentă a conducerii ALDE. Alături de mine este secretarul general al partidului, Luiza Marian, vicepreședintele partidului, Mihaela Hușanu, Violeta Sora, vicepreședinte Alde și președinte al filialei ALDE Sibiu. Ne aflăm la Sibiu pentru că ALDE merge mai departe. La congresul din aprilie, după un an 2020 complicat pentru ALDE, ne-am regrupat și ne continuăm drumul nostru politic. Am început reconstrucția partidului începând cu congresul din aprilie, congres la care noua conducere a noului Alde a fost aleasă cu un vot covârșitor, peste 84%, un vot pe care colegii noștri l-au dat moțiunii noastre intitulate România demnă. Ne păstrăm orientarea de centru dreapta și doctrina liberală și plecăm la construcția partidului de la două principii la care ținem foarte mult. Unul dintre ele este meritocrația atât de des invocată în toate partidele, dar astăzi practic aplicată doar în ALDE pentru că inclusiv propunerea mea de a candida la președinția partidului a venit în urma unei evaluări a rezultatelor politice obținute la ultimele  alegeri, acolo unde filiala pe care am condus-o a obținut cele mai bune rezultate. Un al doilea principiu la care noi ținem foarte mult este acela al leadership-ului de echipă. Avem o echipă de lideri tineri, ambițioși care asumă un proiect politic al Alde, care reprezintă restartul într-o nouă etapă a existenței noastre politice”, a spus Daniel Olteanu.

„Ne adresăm în special românilor care astăzi nu sunt reprezentați în parlamentul României”

Daniel Olteanu a prezentat principiile și valorile liberale ale partidului și  a vorbit despre lipsa de încredere a oamenilor în politică întrucât parlamentul actual a fost votat doar de 33% dintre oamenii cu drept de vot în România.

„Am plecat la drum ținând cont de principiile și valorile liberare care au stat la fundamentul nației noastre dintotdeauna: familia, credința, tradițiile și proprietatea. Ne adresăm în special românilor care astăzi nu sunt reprezentați în parlamentul României, un parlament votat de doar 33% din cetățenii români cu drept de vot, o majoritate tăcută, 67%, care nu a ieșit la vot din cauza lipsei de încredere pe care o au. Încrederea în clasa politică, în politicienii români a ajuns la un nivel atât de scăzut, nemaiîntâlnit în istoria politicii românești. Motivele pentru care am ajuns în această situație este dublul limbaj al politicienilor români practicat în ultimii 30 de ani, când una prezintă cetățenilor în campaniile electorale și după ce ajung la guvernare le spun că altul este programul de guvernare. Exemplul pe care pot să-l dau este al premierului aflat în funcție care foarte senin ne-a spus după alegeri că una este programul electoral și cu totul altceva este programul de guvernare”, a explicat acesta.

Un alt subiect abordat de președintele ALDE a fost Planul Național de Reziliență și Recuperare, despre care acesta a explicat că este un program care nici măcar nu există.

„Ni se prezintă Planul Național de Reziliență și Recuperare ca un adevărat panaceu universal care va rezolva toate problemele societății românești, economice și sociale, un program care practic nu există, un plan depus la Bruxelles dar în egală măsură am cerut amânarea lui până în luna septembrie timp în care guverne serioase au accesat avansul de 3,6 miliarde de euro și au început să lucreze cu acest plan de recuperare și reziliență care nu înseamnă altceva decât revenirea economiei, sprijinul IMM-urilor pentru a putea reveni competitiv pe piața economică, ori noi invocăm restructurări, creșteri de taxe și impozite, practic un program respins de atâtea ori rușinos de către comisia europeană”, a detaliat Daniel Olteanu.

„La Sibiu ați făcut rost de un Marian Vanghelie în formă feminină, Raluca Turcan.”

 Întrebat despre conflictul Cîțu - Orban, Daniel Olteanu a precizat faptul că este un conflict care face rău țării și a vorbit despre situația politică din Sibiu.

„ALDE va redeveni partid europarlamentar, își va tripla numărul de ales locali la alegerile locale din 2024 și va reveni în parlamentul României. Ne adresăm românilor care se simt nereprezentați, acea majoritate încă tăcută, care nu este reprezentată de zgomotul din parlamentul României. Românii au devenit prizonierii acestui război intern Cîțu Orban, prizonierii războiului intern Barna Cioloș. Conflictul Cîțu-Orban face mult rău țării în primul rând, ceea ce se întâmplă în PNL astăzi ne interesează puțin spre deloc, doar că acești oameni ar trebui să guverneze România. La Sibiu ați făcut rost de un Marian Vanghelie în formă feminină, Raluca Turcan. O cunosc bine pe Raluca Turcan, este unul dintre motivele pentru care am plecat din PNL”, a mai spus acesta.

ALDE se află într-un proces de reconstrucție și reorganizare și, tocmai de aceea, sunt planificate întâlniri cu fiecare filială.

„ALDE merge mai departe, suntem într-un prim proces de reconstrucție al partidului, de reorganizare, de aceea vizităm fiecare filială, ne întâlnim cu colegii noștri, ne facem planurile pe termen mediu șui lung, ne-am învățat lecția  pe care electoratul ne-a dat-o la alegerile din decembrie 2020, știm ce am greșit, știm ce avem de făcut și avem încredere că pe măsură ce timpul va trece tot mai  mulți oameni vor veni lângă noi așa cum deja au început să o facă”, a concluzionat Daniel Olteanu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

John doe

Acum 2 ani

Ahahahaha! Chiar mai exista "partidul" asta de buzunar?? Ce mai face sefu' vostru? Ala care se baga in fata la coada de la permise auto?
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Sa fim seriosi! De unde ALDE? Cati membri mai are la Sibiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus