Marţi,
21.09.2021
Partial Noros
Acum
16°C

ULBS ar putea condiționa accesul în căminele studențești de vaccinare

ULBS ar putea condiționa accesul în căminele studențești de vaccinare

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu începe astăzi, 3 august, înscrierile pentru cazarea în căminele studențești, însă atrage atenția studenților că accesul ar putea fi condiționat de vaccinare.

”Ținând cont de situația pandemică și de măsurile dispuse în acest sens de autoritățile competente, cazarea în căminele administrate de  Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu poate fi condiționată de dovada efectuării schemei complete de vaccinare (COVID 19), sau a trecerii prin boală. Decizia în acest sens, va fi luată până la data de 10 septembrie, în funcție de contextul epidemiologic și de reglementările în vigoare și va fi comunicată prin afișare pe site-ul Universității”, se arată într-o informare publică a conducerii ULBS.

Conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a anunțat deja că a încurajat și încurajează în continuare campania de vaccinare. La nivelul universității, un procent de 80% dintre angajați sunt vaccinați și un număr de peste 200 de studenți au fost implicați în diferite activități de voluntariat împotriva Covid-19.

”Deși nu vom condiționa de vaccinare accesul în sălile de curs, le recomandăm tuturor studenților noștri, actuali și viitori, să se informeze din surse oficiale și să ia decizia în cunoștință de cauză”, spun oficialii universității sibiene.

”Din toamnă, decizia noastră fermă este ca toate activitățile didactice și evenimentele să se desfășoare în sălile de studiu, în bibliotecă, în amfiteatre și aule, în sălile de laborator. Desigur, toate acestea depind de contextul pandemic și de aceea susținem campania de vaccinare cu toate forțele. Decizia noastră de a reveni în sălile de curs nu poate fi întoarsă decât de o hotărâre a autorităților competente, în contextul creșterii cazurilor de îmbolnăvire, deci doar dacă amenințarea la adresa sănătății noastre și a celor dragi nouă va crește”, declara recent Sorin Radu, Rectorul ULBS.

Vizualizari: 820

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Gigi contra

Acum 1 lună

Nu-i corect, nu-i constitutional!
Raspunde

Misu

Acum 1 lună

Nu va lasati ! Daca altii inaintea voastra incalca grosolan drepturile omului, hop si voi. Ce Sibiul este mai inteligent cumva ?
Raspunde

Tihomir Leluțiu

Acum 1 lună

Cine iubeste neamul romanesc, glia stramoseasca si sacrificiile inaintasilor nu se vaccineaza si nu gireaza mafia strainilor! Este timpul sa luptam cu strainii asupritori asa cum am facut toata istoria milenara a poporului roman ales! Ce e romanesc nu piere!
Raspunde

Munteanu

Acum 1 lună

Cine a-ndragit strainii Manca-i-ar inima cainii...
Raspunde

Romania nu e China comunista bai bre decidenti universitari !

Acum 1 lună

decideti asa brusc de la voi putere ceea ce nici guvernul nu si-a permis sa decida? e complet ilegal! la fel cum s-a dovedit ilegala carantinarea cetatenilor cu forta anul trecut.
Raspunde

Libertate!

Acum 1 lună

Lăsați tinerii în pace! Tot la covor bau-bau au rămas unii,cu oameni cazuri pe strada maram'ca virus ucigaș..cand s-a văzut clar ca este o boala prin care majoritate trec fără simptome sau fac forme usoare. Pentru un tânăr/a student/a sa fie obligat de împrejurări, ca tot cu nu e obligatoriu, da puneti interdicții aberante, sa accepte injectarea unii ser experimental al cărui rezultat în timp nu-l poate garanta nici producator, nici medici, nici Iohannis, este efectiv de neconceput. Da nu-i nimic, jucati-va, intindeti coarda, mai era unu'de voia brățări la FITS, si vedem Convenția de la Oviedo, Nurmberg, Avocatul poporului, justitie. La măsuri extreme, rezultate pe masura.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 lună

FOARTE BINE!!!
Raspunde

Statul mafiot roman

Acum 1 lună

Foarte bine, sunt atatea ap goale in sibiu, asteptand clientela! Statul mafiot roman isi loveste inca odata in tanara generatie!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Daca CDC-ul a admis ca cei vaccinati transmit la fel ca cei nevaccinati virusul, atunci de ce se face inca segregare intre cele 2 caregorii? Aceste decizii idioate nu isi mai au baza științifică. Nici Barna,nici toapa de la sănătate nu tin cont de aceste studii. E noaptea mintii.
Raspunde

Hai numa' hai

Acum 1 lună

cine pune paie pe foc.....o sa primeasca incet si sigur o mamaliga explodata in fata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus