Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Hoția USR la vot – un atentat la siguranța națională și la democrația din România”

Bogdan Trif, PSD Sibiu: „Hoția USR la vot – un atentat la siguranța națională și la democrația din România”

Furtul de tip stalinist de la alegerile locale din 2020, pentru Primăria Sectorului I din București, a fost surprins de camerele de luat vederi. Persoane neautorizate, membri USR, au pătruns nestingherite în camera în care erau depozitați sacii sigilați, cu voturi. Mulți dintre ei părăsesc încăperea cărând rucsaci plini în spate, fără să fie deranjați de nimeni, fără să fie opriți, legitimați și controlați în bagaj.

Prima reacție a lui Clotilde Armand, a doua zi după ce imaginile au devenit publice, a fost: „Nouă, celor de la USR, ni s-a spus că nu funcționează camerele de supraveghere”. Cu alte cuvinte, "cineva" le-a spus că aveau liber la furt. Singura problema a lui Clotilde era cum de au funcționat camerele și cum de au ajuns imaginile la presă?

Procurorul de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) care anchetează furtul a ieșit public și a confirmat că alegerile au fost fraudate grosolan, dând și exemple concrete.

De ce nici până acum persoanele care au intrat ilegal, așa cum a confirmat procurorul de caz, nu au fost reținute sau măcar audiate?

Ne-am întors, oare, la epoca de glorie a lui Stalin, care spunea „Nu contează câți votează, contează cine numără voturile”?

PSD a făcut plângere penală împotriva acestui furt, care aduce atingere siguranței naționale și democrației din România. A trecut deja aproape un an de atunci.

Mai există, oare, stat de drept în România, în condițiile în care fraudarea voinței românilor nu este pedepsită, iar hoții ocupă funcții înalte în stat, în care nu au fost aleși, ci pe care și le-au asigurat prin furt?

Cine îi protejează pe acești hoți de voturi pentru că, dacă era vorba despre oricare alt partid, alegerile erau anulate, iar hoții zăceau, acum, în Beciul Domnesc?

Nu întâmplător, USR-Plus, când a intrat la guvernare, a cerut să aibă ministrul Justiției, iar acum vor neapărat desființarea SIIJ pentru că cei care anchetează acest furt sunt procurori de la SIIJ.   Nu ne vom rezuma la demersuri în justiție, ci, așa cum a anunțat președintele PSD, vom strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand din funcția de primar al Sectorului I din București. Nu vom permite anihilarea democrației și întoarcerea la dictatură!

Solicităm instituțiilor să apere statul de drept pentru că un asemenea abuz, surprins chiar de camerele de supraveghere, duce România cu zeci de ani în urmă, în epoca statului sovietic, ștergând-o de pe harta țărilor democratice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1215

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus