Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

VIDEO-Sibian nemulțumit că nu a găsit pe nimeni la Poliția Rutieră după o tamponare. Reacție: ”Polițiștii sunt în stradă, nu la birou”

VIDEO-Sibian nemulțumit că nu a găsit pe nimeni la Poliția Rutieră după o tamponare. Reacție: ”Polițiștii sunt în stradă, nu la birou”

Un sibian, implicat miercuri după-amiază într-o tamponare cu trei mașini pe Bulevardul Vasile Milea, este supărat că s-a dus la sediul Poliției Rutiere să declare cele întâmplate și nu a găsit pe nimeni. Bărbatul este nemulțumit că, deși evenimentul rutier s-a petrecut la aproximativ 150 de metri de sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a durat aproape trei ore până a reușit să găsească un polițist care să-l ajute.

”Tamponarea a avut loc pe Milea, în jurul orei 16:45, la cred nici 150 de metri de sediul Poliției. Am fost trei mașini implicate și când am sunat la 112 să raportăm accidentul mi s-a spus de acolo să merg la Poliția Rutieră. Când am ajuns acolo nu am găsit pe nimeni. Pur și simplu nu era nimeni, n-ai cu cine să vorbești, să-ți spună ce să faci. Am sunat cred că la vreo cinci numere de telefon, și eu și persoana care era cu mine și nu răspundea nimeni”, a explicat pentru Turnul Sfatului Cristi Boantă.

Nemulțumit că nu găsește pe nimeni, bărbatul a filmat încăperea în care se afla:

”Ulterior, întâmplător a trecut cineva pe acolo și ne-a văzut, apoi a chemat un echipaj. Dar asta se întâmpla după ora 18:00, în condițiile în care noi am ajuns la Poliție puțin după ora 17:00. Într-un final am rezolvat totul pe la 19:45”, concluzionează Cristi Boantă.

Reporterul Turnul Sfatului le-a arătat clipul prezentat mai sus reprezentanților IPJ Sibiu, cărora le-a cerut un punct de vedere pe această temă. Aceștia spun că polițiștii rutieri sunt pe teren, la muncă, nu stau în birou în așteptarea unei tamponări. Iar ca regulă generală, dacă un cetățean are nevoie de serviciile unui polițist după ora 16:00 poate suna la oricare din numerele de telefon de pe cele trei liste afișate, sau poate merge în clădirea alăturată, la sediul Poliției Municipiului, unde găsește pe cineva la orice oră din zi sau din noapte.

”Persoana respectivă s-a dus, într-adevăr, la sediul Biroului Rutier. După ora 16:00 în birou nu este nimeni pentru că secretara lucrează de la 08:00 la 16:00. Toți agenții și toți polițiștii de la Rutieră nu stau în birou, ei sunt în teren. În situația în care este semnalată o tamponare, un echipaj din teren pleacă pentru a soluționa tamponarea. De când tamponările se pot soluționa și pe cale amiabilă, nu mai blocăm în birou unul sau doi oameni care ar putea să acționeze în teren, în ideea că poate vine cineva. Pe de altă parte, permanent la Poliția Municipiului Sibiu există ofițer de serviciu. Se află acolo 24 de ore din 24 de ore. Chiar în clipul la care faceți referire se vede că există trei liste cu foarte multe numere de telefon la care se poate suna pentru a cere ajutor. Domnul în cauză putea merge inclusiv la Poliția Municipiului Sibiu, care este în clădirea de lângă, să vorbească cu ofițerul de serviciu, care i-ar fi chemat un echipaj din teren. Scopul este ca oamenii să fie în teren, acolo unde este nevoie de ei, nu să rămână blocați în birou așteptând să vină sau nu cineva”, a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Vizualizari: 5978

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Sibian cetatean

Acum 2 luni

Concetatenii mei, voi vedeti ceva politisti de la rutiera in trafic? Sa dea naiba de vad mai mult de un echipaj pe saptamana si ala in locurile strategice unde stau de obicei nu unde e nevoie de ei adica pe milea unde se face stanga pe linia continua, pe dumbravii la fel, la trecerile de pe mihai viteazul, la stopul din valea aurie cu calea poplacii, la trecerea de biciclete tot din valea aurie, la giratoriul de la kaufland polsib si alte multe locuri unde codul rutier nu exista.
Raspunde

Mn

Acum 2 luni

Am apelat si eu la ofiterul de serviciu de la Politia judeteana pentru acelasi lucru si au iesit de la Circulatie 3 agenti. Erau incuiati acolo si nu raspundeau la telefon.
Raspunde

2cents

Acum 2 luni

Ar fi bine sa fie in trafic si sa si observe cum de exemplu unii parcheaza in statia de autobuz pe Poplacii langa Transagape in timp ce autobuzul opreste pe banda, sau altii care parcheaza langa trecerea de pietoni de la giratoriul din Piata Sadu obturand complet vizibilitatea pentru pietoni, sau cei care parcheaza pe Tilisca in intersectie, zona cu linie continua, blocand un sens de mers si vizibilitatea in intersectie. Si mai sunt si alte astfel de zone, Bd. Victoriei de exemplu, mereu sunt masini (de multe ori masini inalte) oprite pe zonele hasurate inainte de trecerile de pietoni, sau masini "pe avarii" blocand cate o banda. Daca in trafic fiind, vedeti aceste lucruri, va rugam sa si faceti ceva
Raspunde

Gigi

Acum 2 luni

La 16:45 erau deja la fotbal
Raspunde

Mihaly

Acum 2 luni

pai din cate stiu eu in cazul accid3ntelor cu mai mult de doua masini politia trebuie sa se prezinte la locul accidentului nu soferul la sediul politiei...nu prea vad cum vor face procesul verbal si ma rog ...hartogaraia aia din birou...
Raspunde

Tot Sibian

Acum 2 luni

De ce afisati numere de telefon la care nu raspunde nimeni?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus