Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

După Sibiu, Street Art Festival colorează zidurile și în Satu Mare. „Ne dorim să dăm viață întregii țări”

După Sibiu, Street Art Festival colorează zidurile și în Satu Mare. „Ne dorim să dăm viață întregii țări”

Pentru câteva zile, echipa festivalului de artă stradală de la Sibiu s-a mutat în Satu Mare. Prima ediție a festivalului de Street Art din Satu Mare se desfășoară în acest an în lunile august și septembrie prin proiectul numit Restart (urban paint) festival. Cei 6 artiști - Atoma, Adrian Luță, PARA, Popescu, Cristian Scutaru și V-Light Crew vor realiza o serie de picturi murale pe zidurile școlilor Ion Creangă, Bălcescu-Petőfi și Mircea Eliade, la transformatorul electric din Piața Titulescu, iar în septembrie urmează peretele din vecinătatea Turnului Pompierilor și peretele adiacent terasei Moose Bar.

Andrei Oltean, organizatorul Festivalului Internațional de artă stradală Sibiu, spune că au primit cu bucurie propunerea de colaborare cu cei de la Satu Mare și că festivalul se va desfășura în două etape, una în august, cealaltă în septembrie.

„Ne dorim să dăm viață întregii țări, iar dorința noastră de a colora ziduri a prins viață și aici. Am fost contactați de către cei de la Centrul Cultural George Mihail Zamfirescu și ne-au rugat  să facem acest festival de pictură murală aici. Bineînțeles că răspunsul nostru a fost pozitiv și am dat curs invitației. Festivalul va fi împărțit în două etape. Prima etapă este în această săptămână, a doua etapă va fi în săptămâna 1-6 septembrie. Acum avem 5 locații pe care le pictăm, iar în septembrie mai pictăm încă trei. Sunt 8 locații, peste 1.400 de metri pătrați. Avem clădiri din centrul istoric, școli, blocuri”, spune Andrei Oltean, organizatorul festivalului internațional de artă stradală Sibiu.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural G. M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Satu Mare.

Citești și Foto – Cum arată clădirile pictate în acest an la Street Art Festival Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus