Prima școală din Sibiu cu senzor de măsurare a calității aerului. „Vrem câte unul în fiecare instituție de învățământ”

Liceul Teoretic „Constantin Noica” este prima instituție de învățământ din municipiul Sibiu care și-a instalat un senzor de măsurare a calității aerului. Radu Crețu, unul din fondatorii proiectului Aer Liber, spune că își dorește ca în viitorul apropiat să instaleze astfel de senzori în toate grădinițele, școlile și liceele din municipiu.

Rețeaua de măsurare a calității aerului din Sibiu face demersuri pentru a instala acești senzori în cât mai multe zone din oraș, apoi din restul județului, pentru a avea o imagine mai corectă asupra nivelului de poluare în orice moment al zilei. În premieră, o unitate de învățământ participă activ la acest proiect.

„În cadrul eforturilor noastre de a pune la dispoziție informații cât mai actualizate, despre calitatea aerului din Sibiu, am găsit deschidere foarte mare la Liceul Teoretic „Constantin Noica”. Ne bucurăm de faptul că este prima instituție de învățământ din Sibiu care crede și susține proiectul Aer Liber, cu toate că poluarea aerului este deseori asociată cu vârfuri și episoade de poluare, expunerea pe termen lung la doze mai mici constituie o amenințare și mai gravă la adresa sănătății umane și a naturii, acum având posibilitatea de a avea date certe despre calitatea aerului, indice care poate fi vizualizat de către elevi și părinți”, explică Radu Crețu.

Inițiativa nu se oprește aici, întrucât vor fi cooptate și alte școli și grădinițe, în viitorul apropiat.

„Suntem în discuții avansate și cu alte unități de învățământ și în perioada următoare vom instala o serie de senzori în școlile din Municipiul Sibiu, unul dintre obiectivele noastre fiind instalarea unui senzor în fiecare grădiniță, școală și liceu din Municipiul Sibiu.”

Cei care doresc să susțină proiectul Aer Liber pot face acest lucru prin donații și/sau sponsorizări. Detalii puteți afla și de pe pagina lor de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 ani

Cine sufla? Cele trei gratii: G..., P............. si P.........?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus