Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Catalog electronic, un alt program pilot al Ministerului Educației. Școlile se pot înscrie începând cu noul an școlar

Catalog electronic, un alt program pilot al Ministerului Educației. Școlile se pot înscrie începând cu noul an școlar

Ministerul Educației anunță un nou program pilot. Unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare se vor putea înscrie, începând cu anul școlar 2021-2022, în programul de școli-pilot pentru utilizarea catalogului electronic, obiectiv prevăzut în proiectul „România Educată. Cele care deja folosesc acest sistem de notare se pot înscrie în proiect până la data de 10 septembrie. De asemenea, celelalte școli care decid să se înscrie în acest proiect trebuie să suporte cheluilile softului care să le permită un astfel  de catalog.

Reprezenntanții ministerului spun că această inițiativă vine ca răspuns la nevoia de transformare digitală a educației, catalogul electronic fiind, în contextul programului „România Educată”, parte din sistemul portofoliului educațional care permite școlilor să realizeze o mai bună monitorizare a evoluției elevilor pe parcursul școlarizării.

Unitățile de învățământ care folosesc deja servicii de catalog electronic oferite de orice furnizor ce garantează siguranța datelor sunt invitate să se înscrie în acest proiect până la data de 10 septembrie, printr-o solicitare trimisă pe adresa inspectoratelor școlare județene/ISMB.

Potrivit ordinului privind implementarea catalogului electronic în școli pilot arată că la sfârșitul anului școlar, catalogul electronic se tipărește, semnează, avizează și arhivează de către directorul unității de învățământ.

Școlile care se înscriu în acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor doar în catalogul electronic.

Ministerul Educației anunță că pilotează catalogul electronic în școli care au deja astfel de programe implementate, sau care își pot implementa prin cheltuieli din surse proprii asemenea softuri. Acest tip de pilotare este una centralizată, prin care ministerul, și nu școlile, decide ce se pilotează.

Ordinul de ministru care aprobă implementarea catalogului electronic în școli-pilot poate fi consultat AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1061

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus