Vineri,
24.09.2021
Innorat
Acum
16°C

Robert Powell, actorul din „Iisus din Nazareth”, pentru prima dată la Sibiu: „Este un oraș minunat, sunt complet surprins”

Robert Powell, actorul din „Iisus din Nazareth”, pentru prima dată la Sibiu: „Este un oraș minunat, sunt complet surprins”

Actorul Robert Powell, celebru pentru rolul său din Iisus din Nazaret a fost pentru prima dată prezent în Sibiu, în cadrul festivalului George Enescu. Împreună cu actrița Rohan McCullough, au fost protagoniști ai spectacolului Claude Debussy – O viață pasională, care a avut loc vineri, 3 septembrie la Sala Thalia. La finalul spectacolului, actorul a vorbit despre primele impresii pe care le are despre oraș.

„Orașul este încântător. Centrul istoric al Sibiul este unic, este frumos. Îmi place să petrec timpul aici, iubesc Sibiul. Îmi plac aceste locuri din Italia, din România, în Anglia nu aveam asemenea structuri vechi, cum sunt în România. Noi ne întoarcem  cu 500 de ani în urmă, nu ne întoarcem cu 800. Sibiul este minunat, sunt complet surprins. Nu știu foarte multe despre România, dar Sibiul este splendid, într-adevăr un oraș minunat”, a declarat acesta.

Întrebat dacă a fost surprins de ceva în mod special la România, actorul a spus că interacțiunea cu publicul, modul în care a fost primit l-a impresionat într-un mod aparte. 

„A trecut foarte mult timp de când am filmat filmul Iisus din Nazaret, aproape 45 de ani. Sunt mai multe lucruri pe care oamenii și le amintesc din acea perioadă de timp. Ca actor, să văd că am un rol, o parte din munca mea pe care oamenii şi-o amintesc după atâta timp, este incredibil de mişcător. Primirea oamenilor din România este un specială și am încercat să vin aici de mult timp. Am fost invitat în România pentru interviuri televizate, pentru conferințe în teatre și a trebuit să fim aici de anul trecut, dar a intervenit situația pandemică. A fost destul de dificil pentru că a trebuit să completez foarte multe formulare, lucru care nu mi-a plăcut, dar voi încerca să-mi amintesc tot ce e mai frumos din România. Sibiul este un oraș absolut unic, cu arhitectură glorioasă  veche și biserici splendide. Sper să am posibilitatea să mă reîntorc, poate în timpuri mai bune, fără pandemie și va fi mai ușor să ajung aici”, a mai spus Robert Powell.

Actorul a vorbit și despre cariera și rolurile pe care le-a jucat de-a lungul acesteia.

„Este o carieră foarte lungă, foarte lungă, iar câteodată  fac eforturi să mi-o amintesc. Sunt multe filme în care am jucat. Am făcut și lucruri care nu aș vrea să mă definească. Și asta pentru că uneori facem greşeli. Să spui da unui film care se dovedeşte a nu fi aşa de bun, dar din fericire, aceste filme reuşesc să se piardă în timp. Când am venit în Bucureşti (luni), am avut o repetiţie seara şi m-am întâlnit cu Sir Simon Rattle. Acesta urma să plece înapoi la Londra, iar când m-am întânit cu el, primul lucru pe care mi l-a spus a fost că-i pare bine să mă vadă, iar ce şi-a amintit a fost "Mahler" de Ken Russel, film în care am jucat cu foarte multă vreme în urmă, chiar înainte de cel al lui Iisus. L-am jucat acum 50 de ani, dar el pe acesta și l-a amintit. Am fost foarte emoționat de acest lucru”, a masi spus acesta.

Festivalul "George Enescu" celebrează, în 2021, 140 de ani de la naşterea marelui compozitor. Concertele de la Sibiu vor oferi publicului un amplu program de lucrări enesciene, care vin să completeze un repertoriu din care nu vor lipsi Beethoven, Chopin, Mozart sau Bach. Tema ediţiei din acest an este "O istorie din iubire".

Sursă foto: Facebook/Festivalul Enescu la Sibiu

Vizualizari: 3057

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus