Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Ziua Națională a Muntelui, sărbătorită la Sadu printr-o acțiune de ecologizare. ADI ECO Sibiu: „Acțiunea a avut scopul de a atrage atenția încă o dată asupra necesității protejării naturii”

Ziua Națională a Muntelui, sărbătorită la Sadu printr-o acțiune de ecologizare. ADI ECO Sibiu: „Acțiunea a avut scopul de a atrage atenția încă o dată asupra necesității protejării naturii”

Ziua Națională a Muntelui a fost sărbătorită de comunitatea din Sadu printr-o acțiune de ecologizare. Acțiunea a avut loc pe Valea Sadului vineri, 10 septembrie, la inițiativa Primăriei  Comunei Sadu și a Agenției Naționale a Zonei Montane- Oficiul de Dezvoltare Montană din județul Sibiu, având ca și parteneri activi  Consiliul județean Sibiu și ADI ECO Sibiu, care a oferit saci colorați pentru colectarea selectivă.

Acțiunii s-au alăturat locuitori și elevi ai comunei Sadu, care au dorit să sărbătorească astfel Ziua Națională a Muntelui. Punctul de întâlnire a fost piața centrală Sadu, de unde s-a plecat către Hidrocentrala Sadu 1. Participanții au fost împărțiți în două echipe, care s-au întâlnit la final la Izvorul de pe Valea Sadului.

„Toată această distanță am parcurs-o ascultând poveștile domnului Primar, Valentin Ivan, despre comunitatea din Sadu, despre obiceiuri rămase de la bunici, dar și despre produse specifice acestei zone. Acțiunea a avut scopul de a atrage atenția încă o dată asupra necesității protejării naturii, a muntelui în special, dar și asupra necesității eforturilor comune pe care trebuie să le facem împreună pentru a păstra curate aceste zone minunate, astfel încât să ne putem bucura la maxim de beneficiile plimbărilor în natură”, povestesc reprezentanții ADI ECO Sibiu.

Deșeurile adunate au fost depozitate în saci si vor fi ridicate de către reprezentanții firmei de salubrizare. Acțiunea s-a încheiat cu degustarea plăcintei tradiționale cu cartofi și ceapă pregătită special de Primăria Sadu pentru participanți.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus