Luni,
26.09.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Elevii Școlii „Radu Selejan” învață să trăiască sănătos printr-un proiect care transformă adulții în eroi

Elevii Școlii „Radu Selejan” învață să trăiască sănătos printr-un proiect care transformă adulții în eroi

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Radu Selejan” din Sibiu dau startul unui proiect care pleacă de la premisa că modul de viață ne influențează direct sănătatea.  „Fii eroul copilului tău. Să trăim sănătos” este numele sub care elevii și profesorii acestei școli vor depune toate eforturile pentru a depăși o serie de obiceiuri dăunătoare. După ce proiectul a fost promovat în școală, prima activitate va avea loc sâmbătă, 18 septembrie.

Scopul proiectului „Fii eroul copilului tău. Să trăim sănătos” este adoptarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor și al părinților bazat pe o nutriție corectă, reducerea sedentarismului prin activități în aer liber și utilizarea cu discernământ a dispozitivelor electronice conectate la internet.

„În ultimii ani factorii care ne influențează sănătatea sunt din ce în ce mai nocivi și mai agresivi. Dacă poluarea ne afectează sănătatea cu sau fără voia noastră, alimentația nesănătoasă, sedentarismul, prezența excesivă online, țin de noi înșine, de educația primită. Am propus acest proiect, deoarece ne dorim ca, atunci când elevii vor părăsi băncile școlii și vor fi puși în situația de a se descurca singuri, de a-și procura bunurile de consum, inclusiv alimentele, ei să cunoască criteriile de selectare a unui produs alimentar și să adopte  un comportament sănătos privind mișcarea zilnică susținută. Activitățile propuse vor contribui astfel la formarea unei generații tinere de consumatori, capabilă să adopte un stil de viață sănătos. Pentru a reuși să formăm un comportament alimentar sănătos trebuie să fim perseverenți, creativi și să transformăm părinții elevilor noștri in adevărați parteneri. Începând de la clasa pregătitoare ar trebui să fim preocupați de ceea ce mănâncă micuții la micul dejun, precum și la pachețelul zilnic și gustări. Astfel, prin acest proiect încercăm să-i determinăm pe copii să adopte un stil de viață sănătos bazat pe mișcare in aer liber, jocuri și concursuri sportive, precum si o dietă bogată in fructe și legume proaspete”, spun reprezentanții școlii.

Proiectul a fost gândit și în contextul ultimului an școlar care a demonstrat că un stil de viață sănătos, bazat pe alimentație sănătoasă, mișcare și atitudine corectă față de dispozitivele conectate la internet, sunt calea potrivită spre revenirea copiilor la o viață normală și la recuperarea din sincopele și problemele generate de această pandemie.

Proiectul este cofinanțat de Asociația Părinților „Radu Selejan” în parteneriat cu primăria și consiliul local al municipiului Sibiu prin linia de finanțare agenda educațională a Sibiului, iar în proiect vor fi implicați toți copiii școlii, părinții și cadrele didactice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Puclisan Andra Maria

Acum 1 an

Doresc sa particip!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus