Miercuri,
11.09.2024
Innorat
Acum
17°C

Trei studenți la Medicină îi vor învăța pe elevi ce să facă în situații critice. Proiect desfășurat la Goga, alături de ”profa lor de suflet”

Trei studenți la Medicină îi vor învăța pe elevi ce să facă în situații critice. Proiect desfășurat la Goga, alături de ”profa lor de suflet”

Cei trei studenți la Medicină au absolvit Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu, iar ”profa de suflet” este Paula Ciucur, profesoara cu care au făcut multe proiecte în liceu și care îi susține acum să-și pună în practică ideea.

Alexandru Fulea, Bogdan Bucșa și Bogdan Țigăeriu se vor întoarce pentru câteva zile în liceul pe care l-au absolvit și vor susține un curs de acordare a primului ajutor unui grup de elevi de clasa a X-a și a XI-a. Practic, lucruri care nu se învață la școală și ar trebui, tehnici ce pot salva vieți omenești sau pot preveni apariția unor complicații în situații cu care chiar liceenii se pot confrunta. Pentru că ținta este ca informațiile să ajungă la cât mai mulți elevi, participanții la curs vor duce cele învățate mai departe, în fiecare clasă.

Inițial, Alex, Bogdan și Bob (Bogdan Bucșa) se gândeau să susțină cursul de prim ajutor pentru profesori, pentru ca aceștia să îi învețe apoi pe elevi la orele de dirigenție. Alex și Bogdan aveau experiența unui proiect din facultate când, alături de alte două colege studente la Medicină, au ”predat” primul ajutor în anul I și II la patru clase din Goga. Li s-a părut însă atunci foarte puțin.

”Profa Paula ne-a dat ideea să mergem spre elevi. Ea s-a gândit să găsească un grup de 15-16 elevi cam de clasa a X-a – a XI-a și noi să mergem să îi învățăm pe aceștia, să îi pregătim cât se poate de bine, iar ei pe parcursul anului să meargă la mai multe clase. Așa ar avea un reach mult mai mare”, spune Alex, student la Medicină în Cluj-Napoca.

Ce își propun cei trei studenți în anul IV este ca elevii să știe să se descurce în situații critice, dar totodată să creeze ”un val de atenție publică” asupra primului ajutor și manevrelor salvatoare de viață, astfel încât informațiile legate de acestea să fie ”mult mai accesibile și mai răspândite în populație”. ”Atunci o situație critică ar avea probabilitatea mult mai mare de a fi rezolvată, decât lumea să fie speriată și să nu știe să acționeze”, explică Bob, care studiază Medicina la Sibiu.

Citește tot articolul pe sparknews.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus