Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Când Iohannis dă cu crosa. Lângă Keul. Werner Keul

Când Iohannis dă cu crosa. Lângă Keul. Werner Keul

Președintele Iohannis s-a făcut iar de minune la sfârșit de săptămână când a apreciat că e momentul perfect să-i invite pe românii să joace golf, chiar de-or fi stresați că guvernul e în piuneze, că facturile la energie s-au dublat și că valul patru al covidului a dărâmat deja ușa.

Pentru că, nu-i așa, atunci când ți-e greu, merge să te distrezi puțin, așa, a la Trump.

Chiar m-am uitat pe prețurile practicate de terenul de golf de la Pianu, din județul Alba, și am tras concluzia că dacă găsești o mie de euro, pe an, pentru abonament, vreo 3-5 milioane pe week-end nu e chiar așa de mult. Plus benzină și cazare, dacă vrei să o arzi ca Tiger Woods. Ori elicopter, dacă chiar vrei să intri în pielea președintelui.

Faza cu golful poate fi doar un paragraf scris aiurea de un consilier, însă afișarea lângă Werner Keul, mai emoționat și mai timid decât o școlăriță, m-a șocat de-a dreptul.

Același Werner cunoscut în Sibiu pentru multe afaceri pe muchie. Dacă ați uitat, vă aduc aminte că e vorba de tipul care a salvat vreo câteva miliarde de lei vechi în 2002 după ce a montat sensul giratoriu la intrarea în Sibiu, schimbând peste noapte limita de intrare în municipiu. Același care avea telefon direct cu Primăria Sibiu, iar potențialii investitori erau direcționați către acesta. Tot el e cel care a condus FC Sibiu sau cel care voia să transforme Dumbrava Sibiului într-un complex imobiliar.

Nu sunt primul care-i impută președintelui oamenii cu care se acoperă. S-a scris că dosarul penal al patronului  Ambient ar fi blocat suspect mai mulți ani tocmai datorită apropierii acestuia de președinte.

La fel, s-a discutat intens felul în care pe atunci primarul Sibiului a beneficiat de autoturismele BMW primite gratuit de la reprezentanța locală, o mică parte din afacerile lui Andreas Huber, consulul onorific al Austriei în Sibiu și prieten apropiat al lui Iohannis. E drept, n-a fost identificat niciun ”parandărăt” vizibil.

Toate aceste apropieri, și am făcut chiar un rezumat, spun ceva despre președinte. Despre felul în care rămâne loial prietenilor indiferent de ce fac, indiferent de poziția sau de imaginea pe care măcar ar trebui să o abordeze. Ca președinte al românilor, nu pe persoană fizică, evident.

Plecând de aici, criza coaliției pare mult mai clară.  E vorba tot de ținut în brațe, pur și simplu, indiferent de costuri.

Un alt ridicol al momentului, premierul Florin Cîțu gafează zilnic, îi curg scheletele din dulap, însă se strecoară prin timp în aceeași funcție. Mai mult, pleacă cu prima șansă, dată tot de președinte, de a câștiga și alegerile din PNL. De ce?

Poate fi ceva și de aici. Lucian Isar, reprezentantul României la BERD, a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîţu. Este soțul senatoarei PNL Alina Gorghiu, proaspăt vicelider al senatorilor liberali și ex-lider interimar al partidului, numită tot de președintele Iohannis. Pare un grup de prieteni care se ajută la nevoie. Îi și văd seara la o partidă de rummy la Vila Lac 2.

Pe lângă faptul că președintele nu poate renunța la singura carte care îi mai poate păstra coordonarea PNL, respectiv Florin Cîțu, relațiile de prietenie par mai presus de orice.

Pare atât de Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

2cents

Acum 2 ani

Treburile "merg ca unse" cand ai oameni "sus-pusi". Asta e legea in Romania si am vazut-o aplicata la romani din toate partidele politice si acum putem sa o admiram si la sasi, ca tot politicieni romani sunt si ei, deci musai sa aibe si aceleasi metehne, nu? Ce sa-i faci, la noi face parte din fisa postului ca atunci cand ajung sus sa incepi sa faci tot felul de servicii celor care te-au propulsat pe fotoliu. Si desigur odata ajuns sus faci asta cu toata lejeritatea si tupeul din dotare. It's good to be the king! asta pricepe romanul parvenit
Raspunde

Poskrebisev

Acum 2 ani

Puterea corupe, puterea absoluta corupe absolut! Și-o pierdut mințile!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

N-a avut minte niciodata, conform unri zeci zicale ronanesti: Sasul........... N-o reproduc in totalitate....
Raspunde

Aura

Acum 2 ani

Nu-si mai umfka gusa sa spuna: "Penalii..."? Aveti si dvs. oenali destui...dle presedinte! V-ati dat cu stangu-n dreptu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheo

Acum 2 ani

prosti au fost 1918
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus