Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, vrea să aducă echipa națională la Sibiu

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, vrea să aducă echipa națională la Sibiu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și-a exprimat la finalul săptămânii trecute disponibilitatea de a aduce echipa națională de fotbal a României la Sibiu, pentru partida inaugurală a noului Stadion Municipal.

Răzvan Burleanu s-a aflat săptămâna trecută într-o vizită oficială la Sibiu, ocazie cu care s-a întâlnit atât cu conducerea Consiliului Județean Sibiu, cât și cu cea a Primăriei Municipiului Sibiu. Discuțiile s-au axat pe diferitele modalități de susținere a fotbalului sibian și posibile noi investiții, însă ședința de la primărie a atins și subiectul Stadionului Municipal Sibiu, aflat în plin proces de modernizare.

Gazdă liderului FRF la Sibiu a fost Ioan Duma, președintele Asociației Județene de Fotbal. Acesta a dezvăluit pentru Turnul Sfatului o parte dintre subiectele discutate cu mai marii Sibiului.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și președintele AJF Sibiu, Ioan Duma

”Domnul președinte Burleanu i-a promis doamnei primar Astrid Fodor că în momentul în care îi va comunica data exactă de inaugurare a stadionului va face în așa fel încât să aducă la Sibiu un meci de gală, fie un meci al echipei naționale a României, ori supercupa României. Rămâne de văzut ce partidă va fi, depinde foarte mult de data inaugurării și de mersul lucrărilor. Domnul președinte Burleanu a fost foarte clar și a spus că în viitor Sibiul va conta în fotbalul mare prin Stadionul Municipal. Faptul că Sibiul se află în centrul țării, faptul că are un aeroport internațional și hoteluri de patru sau cinci stele reprezintă un mare avantaj. Teoretic există posibilitatea ca Sibiul să găzduiască începând de anul viitor și jocuri de Europa League. Federația Română de Fotbal poate să aducă la Sibiu echipa națională și există această dorință. Domnul Burleanu i-a promis doamnei primar că în momentul în care știe data exactă începe demersurile, depinde de compania echipei naționale, de graficul Cupei României, rămâne de văzut”, a declarat pentru Turnul Sfatului Ioan Duma, președintele Asociației Județene de Fotbal Sibiu.

Cu o valoare contractuală inițială de 114.749.033,21 de lei, fără TVA (echivalentul a aproximativ 24 de milioane de euro), contractul pentru modernizarea stadionului reprezintă cea mai mare lucrare publică pe care Primăria Sibiu a demarat-o în ultimii 30 de ani.

Termenul de finalizare asumat de cei de la Con-A, cărora le-a fost încredințat contractul în august 2020 în urma unei proceduri publice de atribuire, este luna februarie a anului 2022, fără a lua în calcul aici perioada de iarnă în care nu se poate lucra. În urma acestor lucrări, stadionul municipal modernizat al Sibiului ar urma să aibă 12.300 de locuri, iar tribuna oficială va fi cea aflată acum în construcție în dreptul străzii Octavian Goga.

Din informațiile făcute publice până în prezent de reprezentanții companiei Con-A, lucrările avansează într-un ritm bun, premisele fiind optimiste pentru ca termenul anunțat să fie respectat.

Iată care era stadiul lucrărilor la finalul lunii trecute:

Sursa video: Con-A

Citește și:

VIDEO - Progres semnificativ pe șantierul stadionului din Sibiu, în august

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Munteanu

Acum 1 lună

Le arde de inaugurari... Pt. ei nu exista covid, pandemie? Pe noi ne trece in online si altii isi fac de cap... Chelului tichie de margaritar... Inaugurare... Ma mir ca nu le e jena...
Raspunde

Bogumil Agușteriței

Acum 4 săptămâni

Echipa Romaniei nu are ce cauta la noi in burg! Poate cea a Germaniei, ca noua ne pute tot ce e romanesc! Bine, pe buna dreptate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus