Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Tătaru: Danemarca, țară care are 72% rată de vaccinare, își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia

Tătaru: Danemarca, țară care are 72% rată de vaccinare, își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia

Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la Digi24, că românii încă "joacă" după regulile de anul trecut, uitând că au la dispoziție vaccinul. Potrivit lui Tătaru, restricțiile pentru România nu vor întârzia să apară, asta pentru că statele UE cu rate de imunizare care depășesc 70%, precum Danemarca, manifestă îngrijorare cu privire la români și bulgari, care ar putea să întrețină în continuare pandemia, din cauza procentului mic de oameni vaccinați. 

Întrebat dacă în prezent suntem, de fapt, la 10.000 de cazuri, Tătaru a răspuns: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000".

"Dincolo de ce discutam anul trecut, dinstanțare, mască, dezinfectant, avem ceva ce n-am avut anul trecut, avem vaccinul. Încă jucăm după regulile de anul trecut, dar uităm vaccinul. La începutul verii trecute număram lunile și întrebam când apare vaccinul. La începutul anului trebuia să respectăm rândul la vaccinare. N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Multi dintre cetățenii noștri aleg să treacă prin boală", a mai precizat fostul ministru al Sănătății, potrivit sursei citate.

foto arhiva

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Driver

Acum 2 ani

nenea ta(r)taruuuuu... stii ce inseamna cuvantul "imunizare" potrivit DEX? IATA: "imunizare sf [At: DA ms / Pl: ~zări / E: imuniza] 1 Proces prin care un organism devine nereceptiv la o boală microbiană în urma unui tratament sau a faptului că a avut în trecut această boală." Cum sa spui ca persoanele vaxxinate sunt imunizate cand ele mai pot lua/transmite boala? Cum se face ca in Israel pana si ministrul sanatatii s-a infectat desi era "imunizat" cu doua intepaturi? De ce nu PRECIZATI PUBLIC si efectele adverse ale vaxxinurilor si cazurile de deces rezultate din vaxxinare? De ce nu acceptati/recomandati si medicatie alternativa dovedita ci doar vaxxinul? Mai sunt inca multe intrebari dar... ma opresc.
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Dle Tataru, spuneti-le danezilor ca exista la romani o zicala care suna asa> Cainele moare de drum lung, prostul de grija altuia... Sa-si vada de bicicletele lor...
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Tataru a fost ministru.....si ce-a făcut? NIMIC! Un papagal slinos cu coate ascuțite. Acum ne da sfaturi ......din nou.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus