Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Inspectorul-șef al ITM Sibiu: ”Domeniul construcțiilor rămâne dominant în privința folosirii muncii nedeclarate”

Inspectorul-șef al ITM Sibiu: ”Domeniul construcțiilor rămâne dominant în privința folosirii muncii nedeclarate”

Inspectorii de muncă sibieni au aplicat amenzi în valoare totală de 430.000 de lei, în doar cinci zile, pentru nereguli găsite în domeniul muncii nedeclarate și subdeclarate.

În perioada 13 - 17 septembrie 2021 s-au desfășurat mai multe controale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată la angajatorii care desfășoară activități în domeniul construcțiilor.

”În cele cinci zile de campanie, au fost efectuate verificări la 40 de unități economice care desfășoară activități în domeniul construcțiilor din județul Sibiu, fiind constatate 46 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere. Au fost aplicate în total 29 de sancțiuni contravenționale, din care 14 au fost amenzi în valoare totală de 435.300 de lei și 15 avertismente”, arată reprezentanții ITM Sibiu, într-un comunicat de presă remis joi.

Pentru muncă nedeclarată, inspectorii de muncă sibieni au sancționat 11 operatori economici cu amenzi în valoare totală de 430.000 de lei, astfel: 6 angajatori au fost depistați că nu au întocmit contracte individuale de muncă pentru un număr de 17 lucrători, din care unul este minor (amenzi în valoare de 340.000 lei); 4 nu au transmis contractele individuale de muncă ale salariaților în REGES (amenzi în valoare de 80.000 lei), iar un angajator a fost sancționat pentru prestarea muncii în afara programului de lucru prevăzut în contracteul individual de muncă cu timp parțial (amenzi în valoare de 10.000 lei).

Cei 17 lucrători fără contracte individuale de muncă au fost depistați la operatori economici din Sibiu, Mediaș, Cisnădie și Avrig. Cei mai mulți lucrători fără contracte individuale de muncă, respectiv câte cinci, au fost depistați la o firmă din Mediaș și una din Sibiu.

”Din păcate, domeniul construcțiilor rămâne dominant în privința folosirii muncii nedeclarate și subdeclarate, dar și al frecvenței accidentelor de muncă. Inspectorii de muncă sibieni acționează prin măsuri de conștientizare cu privire la riscurile la care se expun angajatorii care folosesc astfel de practici și lucrătorii care acceptă aceste tipuri de angajamente, dar nu vor ezita să aplice și sancțiuni acolo unde sunt încălcate prevederile legale”, spune Stănilă Alexandru Marius, inspector șef, I.T.M. Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1133

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus