Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Planurile unui nou Lidl, aproape de centrul Sibiului, intră în Consiliul local

Planurile unui nou Lidl, aproape de centrul Sibiului, intră în Consiliul local

Pe un teren cu o suprafață de aproximativ 7.500 de mp – o parte a fostei fabrici de bere Trei Stejari -, reprezentanții Lidl România propun ridicarea unu nou magazin. Este a doua variantă urbanistică propusă pentru terenul respectiv.

Magazinul propus ar urma să aibă o suprafață totală de 2.165 de mp, alături de vor fi amenajate 54 de locuri de parcare. O cincime din terenul vizat de noul magazin (1.500 de mp) va fi transformată în zonă verde. ”Având în vedere că terenul ce face obiectul acestei documentații se află într-o zonă cu un puternic caracter rezidențial, investitorul propune și o zonă verde amplasată spre strada Bâlea, care va crea o mai bună imagine dinspre stradă și va masca fațada clădirii, deși aceasta va fi tratată precum o fațadă falsă. Aceasta va funcționa precum un spațiu tampon între cele două zone, cea de locuire și cea de retail”, promit reprezentanții investitorului.

Noul centru comercial ar urma să poată fi accesibil cu mașina din două străzi: strada Fabricii și strada Bâlea.

Simulările prezentate consilierilor locali pentru ședința de săptămâna viitoare

A doua încercare

Planul urbanistic de detaliu al magazinului propus pe strada Bâlea va fi supus votului consilierilor locali în ședința de joi. Este pentru a doua oară când documentația urbanistică a unui magazin Lidl cu acces din strada Bâlea este supusă votului. Prima documentație a fost elaborată în 2016, dar nu a mai ajuns a fi implementată.

Față de varianta propusă acum cinci ani pe același teren, Lidl propune acum un magazin cu o suprafață ușor redusă (2.165 de mp acum față de 2.450 de mp în 2016). În plus, parcarea este mult redusă: în 2016 era gândită o parcare pentru 100 de mașini, acum fiind propuse 54. De asemenea, diferit față de planurile de acum cinci ani este și accesul auto din strada Fabricii.

Planurile de acum cinci ani au fost modificate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9271

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Facem ceva cu cap?

Acum 2 ani

Pentru a nu fi ingreunata circulatia, ar fi necesar crearea unei benzi separate pentru accesul in incinta dinspre Balea si mutarea trecerii de pietoni spre interiorul curtii. Accesul dinspre Balea va fi in paralel cu accesul ambulantelor spre spital.
Raspunde

Contra

Acum 2 ani

Mai lasati supermarketurile si construiti o scoala si o gradinita ca nu mai au loc copiii meltenilor la GOGA si REGIN MARIA!
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Am ajuns sa traim in societatea de consum pe care o blama Ceausescu si la care visam noi, mujicii. Acum ne iese pe nas societatea de consum...
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

Păi de ce, nu găsești tot ce vrei? Mda, că cumperi pe câți bani muncești nu făcea parte din vis
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jeg de oras

Acum 2 ani

Corect, parvenitii nu mai au loc la Goga, la Brukenthal, la scolile de cartier ! Toti parvenitii din corporatiile care au distrus sibiul, nu mai au locuri la gradinite, crese, scoli si facultati de renume mondial! Pilele nu mai au loc la academie !!! Aoleu !
Raspunde

Astrid Fodor, acasa!

Acum 2 ani

Propun numirea celor de la Lidl la conducerea primariei sau, cel putin, in departamentele de coordonare lucrari, conduse in prezent de niste viermi incompetenti. Nu de alta, dar cei de la Lidl termina constructia unui magazin in cateva luni si amenajeaza spatiile verzi exemplar, nu cum fac tarntorii incompetenti din primarie in Strand! Sa va trazneasca soarele de primarie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus