Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

All you can eat la Yummy Yang

All you can eat la Yummy Yang

N-am mai mâncat de mult mâncare chinezească în Sibiu, pentru că, să fim sinceri, opțiunile pe care le avem ca locuitori ai urbei nu sunt nici foarte variate, nici foarte gustoase. Da, stăm mai bine decât acum cinci ani, când chiar nu aveai de unde alege, dar pe mine, cel puțin, fast-food-urile asiatice din mall-uri nu mă încântă absolut deloc. Prin urmare, am mers la Yummy Yang.

Sunt peste 10-12 ani de când mânânc constant la Yummy Yang, am mâncat și din mall, am mâncat și la pachet, am cumpărat și din căsuța pe care o aveau în față la Auchan, am fost și la restaurantul din Piața Mare iar, per total, au fost experiențe pozitive. Ultima dată i-am vizitat înainte de pandemie, tocmai de asta am zis că ar fi momentul să mai vedem ce se întâmplă prin bucătăria lor din „ciuperca” de la ieșirea din Sibiu spre Vâlcea. Deși n-am pornit neapărat cu gândul ăsta, prezentarea bufetului și mirosurile îmbietoare ce veneau din acea direcție ne-a făcut instant abonați la un „all you can eat”. Bufetul Yummy Yang are prețuri diferite între weekend și zilele săptămânii. Te costă 10 lei în plus dacă vrei să îți potolești foamea sâmbăta și duminica față de 55 de lei cât te-ar costa dacă ți-ar fi foame într-o marți, de exemplu. Taxă de weekend, cum ar veni, iar pentru copii este la jumătate de preț. Bufetul este foarte darnic și chiar ai de unde alege, indiferent ce vrei să mânânci. Vrei sushi, ai cel puțin 7-8 variante din care poți alege. Îți fac cu ochiul mai degrabă aperitivele? La fel, de la creveți în panko, la pui în aluat cu susan, tot felul de salate și sălățici, ai putea să iei o masă consistentă chiar și doar din aperitive. Apoi supe și toate combinațiile posibile de cărnuri, pește, pui, porc, vită, rață, e imposibil să nu găsești ceva care să îți facă cu ochiul, foame să îți fie. Am început cu o farfurie plină ochi cu aperitive, dintre care m-au încântat la maxim colțunașii umpluți cu carne.

Muiați prin sosuri sunt absolut delicioși, am băgat 4 fără nicio remușcare. Apoi am luat o supă thailandeză, picantă dar super delicioasă. A fost nevoie de un pahar cu apă plin până în buză la final ca să mai domolească iuțeala dar a fost foarte bună. Din păcate, felurile principale nu m-au chiar încântat. Am luat și vită și rață, vita era destul de ciudat gătită, nu era deloc fragedă ci mai degrabă gumoasă iar rața era cam rece pentru câtă grăsime avea. Noroc că nu mi-am pus mult, fiind bufet, am zis să încerc înainte să mă arunc la cantități industriale. Și cum tocmai se reumpleau recipientele pe bufet, am renunțat la a doua tentativă și am mai luat niște colțunași, cu o salată de urechi de lemn lângă, ca să astupăm și ultimul colț al stomacului, să fim siguri că ne-a rentat investiția în bufet. Față de meniul a la carte, bufetul e cu 20-30% mai scump. Acum, e la latitudinea fiecăruia, dar cred că cei 20 de lei în plus merită, din când în când, din simplul motiv al diversității. Ai putea umple 5-6 farfurii acolo, fără să te repeți. Sigur, unele sunt mai bune, altele nu sunt cele mai reușite, dar ce e cert e că nu se poate să nu găsești ceva care să îți placă. O să mai mergem pe acolo, cu siguranță, poate chiar după ce se încheie postul ce stă să înceapă, ca să fim siguri că mâncam ca sparții de ăia 65 de lei, că, deh, e all you can eat.

Comentarii

3 comentarii

Unsibian

Acum 2 săptămâni

65 Ron de persoană adică 130 Ron de cuplu, ce prețuri sunt astea frațilo, din Romania? Am ajuns sa avem preturile la restaurante mai mari ca în vestul Europei, of of.
Raspunde

Stai acasa, tarane!

Acum 2 săptămâni

si mananca branza cu ceapa. In loc de garnitura ai mizeria de sub unghii!
Raspunde

Pofticiosul

Acum 2 săptămâni

Am mancat si eu si mi-a placut!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus