Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Consult stomatologic gratuit pentru locuitorii din Ațel în cadrul unei noi ediții a campaniei „Sănătate pentru sate”

Consult stomatologic gratuit pentru locuitorii din Ațel în cadrul unei noi ediții a campaniei „Sănătate pentru sate”

Campania „Sănătate pentru sate” continuă și în această perioadă în Arhiepiscopia Sibiului. La sfârșitul săptămânii trecute peste 60 de copii și adulți din satele comunei Ațel, județul Sibiu, au beneficiat de consult stomatologic gratuit și asistență medicală de specialitate oferite de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social-filantropic și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS). Acțiunea continuă și în aceste zile prin aducerea copiilor la cabinetul din Sibiu. Atât serviciul de ambulanță, cât și cabinetul stomatologic aparțin AFOS. 

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers la Școala Gimnazială și Căminul Cultural din Ațel pentru a oferi consult stomatologic gratuit tuturor celor care au dorit acest lucru. Medicul stomatolog implicat în campanie este Natalia Giușcă. 

„Ne-am propus să oferim de consult stomatologic gratuit atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice, să le facem o profilaxie dentară, să le explicăm importanţa igienei orale pentru sănătatea corpului şi nu în ultimul rând să avem grijă ca aceste persoane să beneficieze în continuare de alte tipuri de consultaţii medicale. Până în prezent, în cei şase ani de activitate în cadrul Campaniei «Sănătate pentru sate», peste 3.000 de persoane din Arhiepiscopia Sibiului au beneficiat de asistenţă medicală gratuită”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopia Sibiului, Marius Talmațchi.

Activitatea susţinută de Arhiepiscopia Sibiului este cu sprijinul lanţului de farmacii Apotheka din judeţul Sibiu și este binevenită pentru mulţi dintre locuitorii comunei Aţel, unde asistenţa medicală este foarte limitată, iar multe familii se confruntă cu nevoie materiale.

„Viaţa şi sănătatea sunt cele mai mari daruri oferite de Dumnezeu şi de aceea avem responsabilitatea de a avea grijă de ele. În multe dintre satele noastre găsim multe persoane defavorizate social, care nu beneficiază de servicii medicale. Iată de ce activitatea de astăzi este binevenită şi vine în completarea activităţilor social-filantropice pe care Protopopiatul Mediaș le desfășoară în aceste localități”, spune și preotul Cristian Paul Boeru, preot misionar în cadrul Protopopiatului Mediaș.

În cadrul activității, persoanele consultate care au nevoie de tratament stomatologic au fost programate pentru a beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic ce aparține asociației AFOS. 

„Noi am mai făcut ședințe de profilaxie și consultații stomatologice și în alți ani și în alte localități și școli. De asemenea, primim și aducem beneficiari de la adăpostul de noapte, din centrele pentru copii sau oameni ai străzii. Dr. Natalia Giușcă este medicul nostru, dar colaborăm și cu medici chirurgi. În edițiile anteriaore ale campaniei, de exemplu, au fost implicați medici specialiști, voluntari, încă un serviciu ambulanțier de la Mediaș și farmacia Apotheka. În acest moment avem două grupuri de medici voluntari”, spune și preotul Adrian Roman, președintele AFOS Sibiu. 

Zilele acestea, continuă consultările din cadrul campaniei, la cabinetul stomatologic din Sibiu. 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus