Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
6°C

Gheorghiță: acoperirea vaccinală în România este de aproximativ 33%

Gheorghiță: acoperirea vaccinală în România este de aproximativ 33%

Acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional este de aproximativ 33%, iar în Bucureşti de 51,13%, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiţă.

"Acoperirea vaccinală la nivel naţional din populaţia eligibilă rezidentă cu vârstă de peste 12 ani este de aproximativ 33%. Practic o treime din populaţia României în momentul de faţă este vaccinată cu cel puţin o doză, majoritatea sunt persoane vaccinate cu schemă completă. În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală pe Municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este de 51,13%. Toate judeţele, exceptând unul singur, au rată acoperire vaccinală de peste 20%", a precizat el, citat de Agerpres.

Potrivit şefului CNCAV, în prezent, sunt active 635 de centre de vaccinare cu 914 fluxuri de imunizare.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că, odată cu începerea administrării dozei a treia, au fost redeschise centre de vaccinare anti-COVID care au avut activitatea suspendată.

"Ca urmare a creşterii adresabilităţii şi a nevoii de a permite un acces cât mai mare la vaccinare pentru toţi cei care doresc să efectueze doza de rapel au fost redeschise o parte din centrele de vaccinare - aproximativ 20% din centrele care au avut activitatea suspendată temporar s-au redeschis, astfel încât astăzi avem 635 de centre active, în total având 914 fluxuri de vaccinare, ceea ce înseamnă peste 100.000 de persoane capacitatea de vaccinare reală zilnică la care se adaugă posibilităţile celelalte de vaccinare - fie în unităţile medicale în cazul în care vorbim de pacienţii cronici sau ceilalţi pacienţi internaţi", a explicat el.

Până la 27 septembrie au fost vaccinate anti-COVID peste 422.500 de persoane în cabinetele medicilor de familie, majoritatea în mediul rural.

 

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 2 săptămâni

Cand o sa fim vaccinati circa 79% se va declara incheierea pandemiei. Cineva va da ordin: Gata! E de ajuns! Am castigat destul, i-am tampit, acum ne putem vedea de altele...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus